Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tento film považoval za blbej a dnes jsem došel k názoru, že s odstupem času už lepší nebude. Navíc ta baba, co působila jako Jessica Fletcherová, tak to byla pěkná vražda...napsala. Dobrá komedie se nedá stavět na vykradení starých vtípků z předchozích dílů, a demenci většiny postav. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pamatuji si, že čtyřka mě kdysi docela dost bavila, ale už to není úplně ono. Nastupuje recyklace ty dokola opakované vtipy už tak vtipné nejsou navíc původní parta z prvních tří dílů už je tu taková upozaděná. Místo nich nastupuje na scénu spousta nevýrazných postav a tak největším kladem je zde návrat Harrise a spoustu vtípků na jeho osobu plus jeho dokonale vylízanej poskok Proctor. Nicméně kouzlo se vytrácí dřív to na mě tak nefungovalo, ale teď už to vidím tak, že s každým přibývajícím dílem se úroveň snižuje. No ještě to bude těsně na ty nejnižší možné tři hvězdy, ale se zavřenýma očima a zkříženými prsty.50% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ani návrat kpt. Harrise nedokázal zastavit sestupnou tendenci kvality a vzestupnou tendenci nevtipnosti rostoucí s každým dílem Policejní akademie. Tackleberry, Mahoney, Jones a všichni ostatní už ze sebe vydali vše v předchozích pokračováních, také šílenec Zed už ztrácí tu správnou šťávu, vtipy už jsou opakované a série tak upadá zákonitě do bahna podprůměrnosti. Není divu že Steve Guttenberg, obrazně řečeno, v závěru filmu raději uletěl balónem, aby se vyhnul angažmá v dalším pokračování. ()

Drakon 

všechny recenze uživatele

Zlomový díl (v tom špatném), spousta postav je tady naposled (především Mahoney), úroveň humoru pozvolna sklouzává do trapnosti, příběh jako by byl reciklován a upraven z předchozího dílu (místo zločinců, tlusťochů a japonců jdou k policii obyčejní občané) a přehnanost akčních akčních scén na konci nepůsobí dobře. Ale Sharon Stone to fakt sluší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

„Policajná akadémia“ bola americkým, komediálnym fenoménom osemdesiatých rokov minulého storočia. Diely, ktoré boli natočené v tejto dekáde možno považovať za celkom podarené, oddychové filmy. Jednoduchý scenár, jednoduchý humor. Švihák Mahoney; pištoľník Tackleberry; vnadná Callahanová; malá, zakríknutá Hooksová; urastený černoch Hightower; krpatý Sweetchuck; imitátor Jones; bláznivý punkáč Zed; ich veliteľ Lassard; nepríjemný kapitán Harris a jeho poskok Proctor ma ešte aj vo štvrtej časti dokázali pobaviť. No a ku tomu príjemný bonus v podobe hviezdnej Sharon Stone. To ma potešilo najviac. *** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)
  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama