Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Něčeho je tam až příliš, ale jinak bomba, výborná hudba, výnikající Jamie Bell a ta frajerka, kterou neznám, Anne Moss v dost podivné roli, vlastně dobří jsou všichni. Z takové cizoty až mrazí. Lidé spolu mluví, ale vůbec se neslyší. Na povrchu OK, pod povrchem tragédie. Všichni se tváří šťastně, ale jsou prázdní a zbyteční. Depka a delfíni. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Příšerná haluzácká nuda, která je vyprávěna tak děsně sterilně a pitomě, že jsem to snad ještě neviděl. Zápletka byla zajímavá, ale ten styl, kterým se všechno podávalo byl na zabití! Chvílemi jsem se neorientoval kdo je prostě jen úplný idiot a kdo je na absťáku, jediný kdo mě pokaždé zaručeně pobavil byl Ralph Fiennes. Ten podal svůj klasický (skvělý) výkon a obohatil tak neuvěřitelně nudný film. Díky němu je to alespoň 20%. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

"V tomhle světě nestvůr a zrůd už mě nebude nikdo přehlížet." Rostou jako houby po dešti. Prakticky není velkého města, k jehož okraji by nebyla přilepená. Satelitní městečka. Generace X ukazuje, jak lidé, kteří paradoxně bydlí přímo vedle sebe, mají k sobě ve skutečnosti hrozně daleko a jsou k sobě lhostejní. Zároveň zde jde o lhostejnost k sobě samým a k vlastním dětem, které nikdo nebere vážně ("Unesli jsme ho, chceme za něj výkupné."-"Moc vtipné."). Jsou zde aktuální témata světa dospívajících (drogy, počítačové hry), ale nemůžu si pomoci: jako generační výpověď snímek prostě nefunguje, ale jako zajímavá sociální sonda do duší praštěných obyvatel malého městečka, kteří se musí vyrovnávat se sebevraždou svého dítěte, s přicházející životní změnou, s tím, že jsou svým blízkým zcela ukradení, to funguje. Generace X je o totálním odcizení… A za dobré herce, zajímavý scénář a vynalézavou režii si čtyři hvězdy určitě zaslouží. Film, který určitě stojí za pozornost, ale podruhé už bych to vidět nemusel. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle asi bude ve mně nějakou dobu hlodat a pak se vrátím a hodnocení zvednu. Mám takovou soukromou skupinu filmů, z nichž se mi dělá fyzicky i pocitově nevolno, prostě mi zvedají kufr. Začalo to Americkou krásou, u něhož jsem se fakt málem pozvracel. A tohle tam šoupnu taky. Není to o kvalitě filmu, nebo ano, je to o kvalitě. Ty postavy jsou ve svém hnusu tak působivé, že prostě vyvolávají nevolnost. Pravda, zde to není tak expresivní a úderné, jako třeba právě u Americké krásy, ale je to tam. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, šel jsem do něj jen kvůli Camille Belle (a okrajově upřímně - ona a Carrie-Anne Moss z vás servou hadry jen pouhou svou přítomností), ale herecké obsazení je prostě výborné. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vážně divné. Zaujal mě týpek co vypadal jak mix Johnyho Knoxvilla a malýho Péti z Arabely. Stejně tak ta mladá kočka, a v neposlední řadě samo i Carrie-Anne Moss a její prima hrudník. Celý je to "kamsi" posunutý, ale ani se mi nechce moc zkoumat kam, jak a ani proč. Slušně vykreslenej "dospěláckej" svět - generace, který táhne na padesát a je povětšinou hodně ujetá takovým tím svým "normálním" způsobem, kdy absolutně nemají tušení, co třeba jejich děti vlastně celý dny dělají a kde vůbec jsou. (Carrie-Ann Moss tu naštěstí táhne teprve na 40, a taky je jedním z těch veselejších a prsatějších dospěláků... ) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)

Reklama

Reklama