Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Moc fajn film, obzvlášť máte-li chuť na Americkou krásu, ale nechce se vám ji tak úplně pouštět, protože byste vlastně radši jeden, dva díly Divokých palem, anebo ještě spíš epizodku Twin Peaks (nějakou tu bez Boba)... anebo možná Donnieho Darka, ovšem bez psychohrátek s králíky... Je tam namíchaná přesně ta hřejivě známá, inteligentně podaná esence ze života obyvatel maloměsta/ předměstí, jakou známe z celé řady nezávislých amerických filmů. A taky nejroztomilejší z šílených rolí Ralpha Fiennese. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem přemítal, zda to tvůrci myslí vážně nebo je to nějaká ujetá černá komedie, až postupně mi docházelo, že se jedná o nemilosrdnou kritiku americké společnosti a především jednoho jejího rysu - lhostejnosti. Peníze, krásné domy v krásných čtvrtích, luxus, nic z toho však nemůže zajistit příjemné dospívání, podporu rodiny a silné zážitky. V okamžiku, kdy se něco pokazí, se lidem začnou otvírat oči...Film napěchovaný známými hereckými tvářemi, jimž vévodí sympatický Jamie Bell. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Napadajú ma 3 nepotlačiteľné klady, ktoré rozhodne stoja za zmienku. Od presného-správne zničeného hlavného hrdinu (Jamie Bell), cez duchovno-afektovano-úskočné etudy kvázi štastných rodičov, až po nečakane bystrý zápal pre úsmevné vsuvky (oko, pilulky) a…koniec. "Generácia X" sa usiluje o totožnú satiru ako "Americká krása", len si na to vyberá totálne vyšinutý, dosť neukotvený model sprostredkovania informácií. Čo by nevadilo keby nevytŕčali 2 podstatné (pre niekoho možno zanedbateľné) vady-prvoplánovosť a nerozhodnosť. Slovom, nabúravať konzumné rituály a pofidérnu behaviorálnu vedu západnej pologule cez nezmyselné, sardonicky podané defilé duší satelitného mestečka mi jednoducho nešmakuje-je príliš tvárne/márne. K tomu ta nadbytočná žánrová hra na slepú babu, kedy sa Arie Posin schováva za rôzne štýly a nedokáže jasne stanoviť svoj úmysel. Ak ním ale bolo vystavať zbytočne predramatizovanú, teenegersky nevyzretú a akože symbolickú podobizeň tzv. "americkej individuálnosti", tak sa to jednoznačne podarilo. Ja si však kritiku ľudského faktoru predstavujem inak a keby "Chumpscrubber" upustil od (tu) nemiestnej vážnosti, naopak ostal prevažne v tej ledabolej čierňave-jeho použitelnosť či platnosť by bola isto väčšia. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně divnej film. Na jednu stranu je to neskrývaná a hodně povedená satira na americkou konzumní střední vrstvu (konzumnost, materialismus, závislost na antidepresivech atp.), ale na druhou stranu je ten film až moc divnej, abych ho mohl brát opravdu vážně. Nejsem si zcela jist, jestli si jen film pohrává s divákem a nebo se tam skrývá mnohem víc, než jsem byl po prvním zhlédnutí schopen pochopit. Na první pohled jsou všechny postavy naprosto pošahané, na ten druhý v nich ale člověk vidí reálné současné archetypy, v tomto případě však notně zveličené a vedené do absurdna. O to přesně asi i ve filmu jde. A závěr? Ten snad pochopím při příští projekci. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama