Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

claudel 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem přemítal, zda to tvůrci myslí vážně nebo je to nějaká ujetá černá komedie, až postupně mi docházelo, že se jedná o nemilosrdnou kritiku americké společnosti a především jednoho jejího rysu - lhostejnosti. Peníze, krásné domy v krásných čtvrtích, luxus, nic z toho však nemůže zajistit příjemné dospívání, podporu rodiny a silné zážitky. V okamžiku, kdy se něco pokazí, se lidem začnou otvírat oči...Film napěchovaný známými hereckými tvářemi, jimž vévodí sympatický Jamie Bell. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Podivný mix mezi Zoufalými manželkami, teenagerským hororem a nezávislým filozofickým dílkem. Film je chvíli vážný, chvíli sarkastický, chvíli šílený, úplně mi ta žánrová nejednoznačnost nesedla, ale na druhou stranu jsem se nenudil a v pohodě to dokoukal až do vysmátého/dramatického konce. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle asi bude ve mně nějakou dobu hlodat a pak se vrátím a hodnocení zvednu. Mám takovou soukromou skupinu filmů, z nichž se mi dělá fyzicky i pocitově nevolno, prostě mi zvedají kufr. Začalo to Americkou krásou, u něhož jsem se fakt málem pozvracel. A tohle tam šoupnu taky. Není to o kvalitě filmu, nebo ano, je to o kvalitě. Ty postavy jsou ve svém hnusu tak působivé, že prostě vyvolávají nevolnost. Pravda, zde to není tak expresivní a úderné, jako třeba právě u Americké krásy, ale je to tam. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, šel jsem do něj jen kvůli Camille Belle (a okrajově upřímně - ona a Carrie-Anne Moss z vás servou hadry jen pouhou svou přítomností), ale herecké obsazení je prostě výborné. ()

Tygrys

všechny recenze uživatele

The Chumscrubber je jeden z mála filmů, které neumím ohodnotit. Při sledování jsem se cítil jako na houpačce. Pokud tvůrci zamýšleli stvořit drama tak se jim to povedlo jen z části, spíš vůbec. Pokud komedi tak je to ta největší šílenost. Opravdu jsem párkrát vybuchl smíchy. Největší uleťák byl každopádně starosta Ebbs v podání Ralpha Fiennese a nejvíc sexy byla bez diskuzí Crystal (Camilla Belle). ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Tak teda toto bolo fakt zaujímavé a film nabitý hereckými hviezdami. No pristihla som sa, ako sa počas neho ovládam, lebo ma až trhalo z tej nečinnosti a "salámovitosti" skoro všetkých postáv popri tom všetkom, čo sa dialo... Napätie u mňa šlapalo štart - cieľ. Asi som to moc prežívala:) Dobrý filmík. Pre všetkých zaneprázdnených rodičov a ignorantské deti. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama