Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Výborné hlášky, sarkasticky černý humor (useknutý palec či pavouk lezoucí do podprsenky hlavní hrdinky jsou nezapomenutelné scény) podobný tomu v Odplatě s Melem Gibsonem a nejlepší vypravěč, na jakého jsem snad kdy u filmu narazila, v podání extra mega úžasného Roberta Downeyho Jr. Ale jinak samozřejmě také film, jehož posláním je připomenout vám důležitost přátelství v lidském životě. "Policajti ti určitě uvěří, že si zlomila vaz dřív, než jsi ji střelil do hlavy." 9/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veskrze sympatický film s neméně sympatickým obsazením, vynikajícím scénářem, vtipnými hláškami, povznášejícím nadhledem a jedním převelikým "ale". Přes všechnu tu koncentrovanou pohodu jsem se u Kiss Kiss Bang Bang příliš nebavil. Buddy movies mě totiž nikdy příliš neuspokojí (nějak mi ten subžánr spíš leze na nervy) ... takže ačkoli KKBB patří určitě spíše k těm lepším zástupcům, více než mírný palec nahoru ode mne nedostane. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Před pár lety (2007) mě to, soudě podle hodnocení, asi moc nenadchlo. Pravda i dneska jsem byl z úvodu trochu rozpačitej, ale pak se ukecanej Downey vmžku změnil v klasicky zábavně ukecanýho Downeyho, Kilmer nebyl ten opruz jak v Traveleru a Michelle byla nejen sexy, ale i sekundovala v zábavě i dalším. Tohle trio si sedlo skvěle. Pak tu máme krimi zápletku, která se tak zamotává, že jsem se místy ztrácel, ale baví mě; přidám špetku romantiky, místy nějakou akci, vše protkané nenásilným humorem, dokonce i ta zpočítku lehce otravná huda jak z 80. začala být příjemná a máme na světě příjemnej filmovej zážitek. # příběh 7 | hudba 6 | humor 5 | akce 4 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Chémia medzi ústrednou dvojkou funguje dobre, ale je to ponekud zmetené a nelogické. V deji som sa nemohol nijak zorientovať i keď som to videl 2x. Raz bez titulkov, vtedy som uvažoval aj o 4*, ale na druhý krát som z toho taký nadšený nebol. Nový Last Boys Scout to ani zďaleka nie je. Pramálo akcie a hlavná dvojka je príliš mäkká. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vydařený režijní debut Shanea Blacka (scénáře ke SMRTONOSNÉ ZBRANI, POSLEDNÍMU SKAUTOVI, POSLEDNÍMU AKČNÍMU HRDINOVI a DLOUHÉMU POLIBKU NA DOBROU NOC), jednoho z dvorních scenáristů producentského mogula akčních filmů Joela Silvera. Black vsadil na to, co umí nejlíp - na noirovou story, dobře napsané, sympatické postavy a úderné, hypervtipné dialogy. Výsledkem je jakýsi POSLEDNÍ SKAUT bez akčních scén, tj. konverzační detektivní komedie s mimořádně skvělým tandemem Downey-Kilmer, která ráda komentuje a pohrává si s různými klišé. Black režisér sice, jak se dalo předpokládat, zůstal ve stínu Blacka scenáristy a pouze se spokojil s důstojným převedením svého scénáře do filmové podoby (porovnejte třeba s POKREVNÍMI BRATRY Troye Duffyho), přesto si myslím, že jde o jeden z nejlepších debutů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Keď sa stretol Harry s Harmony v bare mal na tvári škrabanec z bitky, ale nasledujúce ráno ho už na tvári nemal. (saska.smal)
  • Na festivalu v Cannes poctilo obecenstvo film potleskem ve stoje. (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama