Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film je drobátko depresívní, jelikož popisuje partu kamarádů na severu Moravy, bez práze a větších perspektiv. Každý má svůj boj o existenci a jediné co je drží nad vodou je to vzájemné kamarádství. Navzdory občasným rozepřím. Film je typický "nezávislák", jak by z oka vypadl Americkému nezávislému létu. Takže vše v duchu "naděje umírá poslední". Herecké výkony přesvědčivé, přesto jako celek nepřesvědčí. Velkým odpočinkem je ovšem absence product placementu, který dnes úplně všude, až jsme si na něj zcela zvykli. Tady není vůbec a je to nádhera! 60% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Na poměry české novodobé kinematografie překvapivě dobrý film. Film, ze kterého dýchá realita a je až nepříjemně autentický a pravdivý, ne-li přímo depresivní. Ještě že to celou dobu nehraje na smutnou notu a občas se objeví i nějaký ten humor a skvělý hudební doprovod. Ve výsledku potom svěží film s neblahým podtextem. Ach ta česká tragikomika... ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 2........Typicky český dějově nesouvislý celkem úsměvný a poutavý film. Příběh je svou kvalitou téměř srovnatelný s nedávno zveřejněným snímkem ŠTĚSTÍ . Herecké obsazení téměř nenápadných herců bylo celkem slušně provedeno , jen co mi snad scházelo byl dokonalejší scénář, ketrý filmu celkem dost škodil. Takže nepromarněný čas paráda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chudák Csongor Kassai! Tak blbě napsanou postavu s extrémně debilníma replikama si fakt nezasloužil, hlavně jeho druhý výstup. Zajímavý projekt, Navrátil ani Bareš coby Ostravaci nepřesvědčí na sto procent, ale souznění s Kostelným a Martinkou docela funguje. Pro mě překvapivě je nejsuverénnější a nejsympatičtější Ľuboš Kostelný. Líbila se mi velmi civilní Anna Cónová, byť její role nebyla velká. V marastu česko-slovenské novo miléniové tvorby docela zajímavá pecka, spíš pozitivně. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pri Slnecnom state som po dlhom obdodi konecne zazil uz takmer zabudnuty pocit zo sledovania slovenskych filmov - bezchybna formalna stranka (dokonca ani stopa po zle zosynchronizovanych postsynchronoch, krasna Strbova kamera, "vymazlenej" soundtrack) a vydareny pribeh (scenaristicky pekne vyhrany a charakterovo rovnomerne rozvrstveny), z ktoreho aj vdaka mimoriadne trefnym dialogom (toto na filme ocenujem zdaleka najviac, ze pre mna az na jednu vynimku boli dialogy plne uveritelne a zive) doslova srsal "touch of reality" aj vdaka chirurgicky davkovanym odlahcovanim pomocou jemneho humoru (tak situacnym ako aj konverzacnym). Jedine co mi na filme trocha kazilo dojem dokonalosti bol predstavitel Tomasa, ktory podla mna znacne prehraval a jedna scena - pre mna nasilne vykonstruovana a nelogicka. Inak iba sama dobrota. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Igora Bareše uvidíme podobně jako ve Výletě (r. Alice Nellis) často za volantem auta, avšak řidičský průkaz stále nemá. (imro)
  • Kostel, který hlavní hrdinové filmu vykrádají, se nachází v Karviné-Loukách a je jediným pozůstatkem kdysi běžně osídlené vesnice, která musela v souvislosti s těžbou černého uhlí zmizet. (Zilin)
  • Kameraman Martin Štrba a skladatel Vladimír Godár pracovali s režisérem Šulíkem na všech jeho sedmi celovečerních filmech. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama