Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Pane Vachler, co to jako je? Vy jste se musel někde hrozně sjet a pak napsat tuhletu příšernost. Ten příběh dejme tomu jako nápad beru, ale to zpracování, to je hrůza. Párkrát jsem se zasmál, to jo. A za to je ta jedna hvězda. Chtěl jsem Cuba Libre (kvalitní rum, cola a limetka) ale dostal jsem českou napodobeninu Kubu z Libně (tuzemák, cola z Tesca a citronová šťáva v plastu). Abych citoval Dylana Morana (trošku jsem to upravil): "Neřikám, že je to špatnej film. To vůbec. Jenom byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do brzdový kapaliny, druhej konec mi stčit do zadku a postavit mě do jedoucího výtahu na trampolínu a já bych na jeho stěny napsal lepší scénář. To je celý." ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Roman Holý... film, ktery je svym zpracovanim uplne mimo veskere chapani... chaby scenar, nefungujici timing vtipku, bezmasa rezie, nevhodny Duskuv voiceover, prehravajici skvadra jinak snad i docela vtipnych a sympatickych hercu, podivna mimika vsech a pri vsech scenach, renaulti product placement...a tak bych mohl pokracovat dale a smerovalo by to k jedinemu zaveru - nikdy vice! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Co to je proboha za člověka, ten Vachler?“ Na víc jsem se po prvních minutách, odhodlán hodnotit jedině odpadem!, nezmohl. Neskutečným způsobem přehrávající herci (včetně jindy sympatické Lenky Krobotové), ani stopa po čemsi jako humoru (ale zoufalá snaha o něj) a naprostá absence toho, co většina slušných filmů mívá a říká se tomu děj. Zhruba po hodině jsem si začal říkat, že ten film je až podezřele špatný, že v tom určitě bude nějaký háček, v té chvíli mi došlo, kde je zakopaný pes – v mých očekáváních. Doblba! totiž nemá být komedií. Tedy, ono je tam příliš mnoho pokusů o vtip na to, aby to nebyla komedie, ale rozhodně to není jenom komedie. Vachler se hlavně snaží říkat všechno, oslovovat všechny, k čemuž využívá všeho, co mu zrovna přišlo na mysl. Způsob, jakým nás nabádá, abychom byli lepšími lidmi, což mimo jiné zahrnuje upřímnost, věrnost, dobrosrdečnost, vegetariánství, lásku ke zvířatům (i těm nejmenším), by se hodil do nějaké šedesát let staré americké moralitky, ale na ni jde zase o způsob příliš sofistikovaný (i když pravděpodobně nechtěně). Mám rád filmy, které mají co říct. Říkají-li něco opravdu zajímavého, jsem jim ochoten odpustit i nešikovnost způsobu, jakým to říkají, ale Doblba!, to je taková demence (neznamená „hloupý film“), že jí neodpustím nic. Je zde příliš mnoho scén postavených na trapném vachlerovském humoru (třeba záběry z fiktivní telenovely již hraničí s laciným self-product placementem), příliš mnoho scén, které odvádějí pozornost od toho hlavního, jež by v jiné galaxii možná bylo zárukou dobrého filmu. Mrzí mě to hlavně kvůli hercům, z nichž vyniká Vlasta Dušek (možná proto, že si jako jediný nemusel na nic hrát) a zcela vážnou polohou překvapuje Petr Čtvrtníček. Sešla se zde dobrá konstelace hereckých hvězd a například ze scény štědrovečerní večeře by jistě šlo vykřesat více. Problém vlastní všem postavám souvisí s tím, že se chovají jako kreténi, které nemáme šanci blíže a lépe poznat a následně jim držet palce. Odpad! to nakonec přece jenom nebude, na ten je Doblba! filmem příliš chytrým, ačkoliv se – jakoby úmyslně – snaží budit dojem přesně opačný. Přirovnal bych k to k zapalování cigarety plamenometem. 50% Zajímavé komentáře: RAPIDUS, levente ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

nepokrytě přiznám, že mám Vachlerův humor rád. Předávání Lvů považuju za nejvtipnější a pořad roku. Proč? Ten humor je místy až trapný, to se mi líbí. V tomto filmu můžu najít mnoho scén, které mě nesmírně pobavily (králík, zpěv Čtvrtníčka a Duška). Jenže jsou to opravdu jenom scény. Scény, které těžko mohou tvořit film. První polovina filmu se mi líbila a opravdu jsem se slušně bavil. Druhá půlka mě nudila, nebavila a místy až znechutila. Njevětším problémem filmu je zřejmě délka, ke konci už se to opravdu nedalo vydržet. Přesto si Doblba! určitě zaslouží pozornost. Přece jenom Jasrda Dušek, Čtvrtníček či Marek Daniel jsou hlavně skvělými baviči, kteří dokážou strhnout veškerou pozornost strhnout na sebe a opravdu bych se nedivil, kdyby některé hlášky zkultovněly... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dobrej filmeček, ale člověk mu musí leccos odpustit, protože něco takového by se ve skutečnosti asi sotva stalo. Postavy hrobníků jsou absolutně nevěrohodné, ale svým způsobem nevadí, to jak někdo / umře neumře a jak by se k němu asi ve skutečnosti sjížděla celá rodina, je další ee věc, ale jinak v poho. Film to má sám v názvu - černá barevná komedie - takže sem nic extra nečekal, jen pár povedených vtípků, ty tam byly, a po tom, co se film rozjel, jich bylo dokonce i víc než pár. Čili ať si klidně tahle parta lidí dělá filmy dál. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama