Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Pane Vachler, co to jako je? Vy jste se musel někde hrozně sjet a pak napsat tuhletu příšernost. Ten příběh dejme tomu jako nápad beru, ale to zpracování, to je hrůza. Párkrát jsem se zasmál, to jo. A za to je ta jedna hvězda. Chtěl jsem Cuba Libre (kvalitní rum, cola a limetka) ale dostal jsem českou napodobeninu Kubu z Libně (tuzemák, cola z Tesca a citronová šťáva v plastu). Abych citoval Dylana Morana (trošku jsem to upravil): "Neřikám, že je to špatnej film. To vůbec. Jenom byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do brzdový kapaliny, druhej konec mi stčit do zadku a postavit mě do jedoucího výtahu na trampolínu a já bych na jeho stěny napsal lepší scénář. To je celý." ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Roman Holý... film, ktery je svym zpracovanim uplne mimo veskere chapani... chaby scenar, nefungujici timing vtipku, bezmasa rezie, nevhodny Duskuv voiceover, prehravajici skvadra jinak snad i docela vtipnych a sympatickych hercu, podivna mimika vsech a pri vsech scenach, renaulti product placement...a tak bych mohl pokracovat dale a smerovalo by to k jedinemu zaveru - nikdy vice! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť nečakané dedičstvo.... Áno, tak to už na svete chodí, že pokiaľ ide o peniaze, ako prví sa vždy pohádajú príbuzní. Ide o takú zvláštnu kucapacu, ktorú výrazne drží nad vodou herecké umenie Jaroslava Dušeka, na ktorom to všetko stojí a padá. Jeho groteskný humor je prazvláštny ale vždy funguje. Priemer. 60/100 ()

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

divak84 

všechny recenze uživatele

opět bolavé místo českého filmu posledních let. začatek OK ale potom nesmyslné vaření z vody, mixování žánru, nepřehlednost, hluchá místa. od filmu jsem moc nečekal, nezklamal mne pouze čtvrtniček a dvojička z márnice byla supr (hlavně číšník z dědictví, u něj nechápu, proč nemá nějakou hlavní roli v některém předním českém filmu kromě "mistři") ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)
  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)

Reklama

Reklama