Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapůvodně dobrý nápad se utopil v průměrném thrilleru s imbecilním scénářem (SPOILER - Hoho, mám geniální plán, unesu babě v letadle dceru a budu doufat, že si jí předtím nestačí všimnout nikdo z čtyřset cestujících... a nedejbože, aby tý hysterce někdo začal věřit, nebo dokonce pomáhat!). Dvě hvězdy za paranoidní první polovinu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drama, které je mnohem pevnější v kramflecích tehdy, když klade otázky, na které neposkytuje žádné indicie, natož pak odpovědi. V momentě, kdy se přestane ptát, naopak poskytuje vysvětlení, začne rychle, ale opravdu rychle ztrácet dech a závěr, to už je bolestně rutinní thriller, který se veze na těch nejtrapnějších klišé. Snímek začíná na 4*, aby v závěru sklouzl k jediné. Za snaživou Jodie Foster nechávám nakonec konečné 2*. Celkový dojem: 40 %. Ten letoun vypadal spíšjako zaoceánský parník nebo luxusní hotel, každopádně jeho provozovatel nenese tíhu plateb za pohonné hmoty. Tohle je možné leda tak v letecké flotile nějakého arabského ropou nasáklého státu... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Prístrojová doska lietadla musela byť úplne nanovo postavená, pretože tá, ktorá bola používaná v mnohých filmoch, bola zničená pri natáčaní filmu Stroskotanec (2000). (Arsenal83)
  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama