Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Fr.originál z roku 98 je z mých nejoblíbenějších komedií.Sice jsem nepochopil natočení remaku,ale američani asi vážně než aby četli titulky,natočí si to sami:) Zvědavost mi nedala a musel jsem to zkouknout-a můžu říct že nelituju.Základní schéma je zachováno,ale jinak je nový blbec dost jiný.Ten fr.sice působil přirozeněji,ale Carell naštestí působí komicky a jeho blbost mě rozesmála.Ve dvojici s Rudem,který zase umí "hrát oběti" jim to sedlo.Z celého filmu je nakonec nejhorší závěrečná večeře-představení blbců,která působí dost trapně a vynuceně,jak z nějaké nepovedené grotesky. Resumé je,že na orig to nemá,ale na pobavení stačí:) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva tretina filmu, ktora je v tragikomickom style originalu je super. Behom nej som si oblubil postavy (ci uz nerozhodneho Paula Rudda, tak aj polutovania hodneho zabavneho blbca Carella). Lenže odkedy sa na scene objavi expriatelka hlavneho hrdinu, tak sa film zvrhne v neskutocne trapny kolobeh hrubozrnnych vtipov, ktore su zabavne prilis zriedkavo. Obcas si este tvorcovia spomenu aj na serioznu liniu, ktora ale k tym hrubozrnnym vtipom vobec nepasuje. Len kvoli postavam, ktore som si stihol v prvej tretine oblubit, som film dopozeral do konca. Asi najviac ma bohuzial sklamala scena na ktoru som bol zvedavy najviac (samotna vecera). Original milujem, ale napriek tomu na tomto nie prilis podarenom remaku ocenujem aspon to, ze nie je otrockou kopiou ako je to v poslednej dobe v USA zvykom (Experiment, REC, Let the Right One In), ale autori sa snazili koncept niecim osviezit. Bohuzial nie prilis uspesne. 5/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $69miliónovTržby USA $73,026,337Tržby Celosvetovo $86,796,502Tržby za predaj DVD v USA $13,522,983 //počet predaných kusov 824,259║ bláznovina, miestami až neúnosná, ale ten rozpočet na takýto film dobrá paľba /40%/ ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že som očakával maximálnu hrôzu, lacný humor, ktorý ťaží len z toho, ako sa skupinka hercov hrá na idiotov, ale musím sa priznať, že som sa kráľovsky bavil. Dokonca si nepamätám komédiu, pri ktorej by som sa v poslednej dobe takto nasmial. Scenár možno nie je nejak prevratný (francúzsky originál som nevidel, takže neviem povedať, nakoľko sa americký tvorcovia inšpirovali) a neraz som si aj hovoril, že nebyť geniálneho Steve Carella, naozaj by to mohla byť katastrofa. Steve sa však v The Office naučil, ako z trápnej situácie vydolovať komediálne zlato a ako zahrať idiota ľudsky, takže zachraňuje aj slabšie scény. Samozrejme, zvyšné obsadenie na tom takisto nie je vôbec zle; Paula Rudda snáď nikto nemôže nemať rád, Zach Galifianakis a Jemaine Clement sú obaja neskutočne vtipní, ale Steve proste svieti. Po zhliadnutí filmu som si ho musel konečne pridať k obľúbeným hercom, kam v podstate už aj tak nejaký ten rok patril. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama