Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Carell je ako totálny, na nervy lezúci idiot veľmi dobrý. Problém je, že lezie na nervy tak veľmi, až k nemu ťažko získať náklonnosť. Okrem totálnej idiocie bohužiaľ disponuje minimom vlastností, ktoré by nám jeho postavu mohli priblížiť. Do záveru nedá človeku žiadny dôvod na sympatie. Pohroma, ktorú tropí je pritom skôr otravná ako vtipná. Možno to bol úmysel, neviem. Možno sa len nedá veľmi smiať na idiocii figúrky, ktorá má programovo vzbudzovať poľutovanie, alebo zlosť. Každopádne mi film veľmi nesadol. Pozitívum je, že som vďaka nemu objavil Fool on the Hill od Beatles, čo je krásna pesnička. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, není to tak šarmantní jako Veberova francouzská předloha, je to jí spíše jen inspirováno než coby ryzí remejk, je to prostě jiné - americké - a je to dobré! I když má film pár slabých a zbytečných scének a místy je děj tak trošku >na houpačce< , scénář je promyšlený a zbytečně se nepodbízí, herci hrají v mezích žánru výtečně civilně a jestli dát americkým diváckým >blbcům< komedii s pointou, tak d.m.s.n. právě takto. . . . A ty mausí >mrtvé obrazy< ? Geniální! Za ně ta čtvrá hvězda... - - - - - (Poprvé viděno v lehce stádněsvátečním dobrém rozmaru 8.5.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 3249., komentář zde dvěstědesátý - 9.5.2013) ()

dee-key

všechny recenze uživatele

Nenávidět Ameriku je dneska celkem v módě a ti aktivnější mají celou škálu důvodů, proč jí pohrdají. Od války v Iráku přes všeljaké mocenské a politické machinace atd. Já Ameriku nesnáším, protože bere kvalitní Evropské a Asijské filmy a dělá z nich vlastní filmy, často tupé, debilní a nízké. Proto se na tento film nikdy nepodívám a proto ho nikdy nebudu hodnotit. ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl mnohem větší potenciál. Nejsem zrovna fanoušek "amerického" humoru tohoto typu. Začátek ovšem vypadal velmi slibně. Dokonce se ve filmu objeví mnoho komiků, kteří mají za sebou velmi kvalitní autorské projekty. Dokonce i nápad s myšmi se mi líbil. Jenže pak se to natahuje, prodlužuje se utrpení skrz různé komplikace, humor není absurdnější, ale stále evidentnější, vulgárnější, prvoplánovější, stále se opakuje ten samý motiv. Na samotnou večeři zůstane velmi málo času.A všechno tak nějak propadne do prázdna. Film je dost nevyrovnaný, ale koukatelný. Škoda... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno