Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna o kamarádech a o objevení toho kousku dobra uvnitř sama sebe. Jako by to nestačilo v předchozích osmadvaceti komediích. Je to tak střídavě oblačno až polojasno, nemůžu říct, které okamžiky převládaly, ale zasmál jsem se sotva dvakrát! Tedy, nejde o nic hrozného, trpět při sledování vypreparovaných myší neusnete, ale zábavu si představuji trochu jinak. Uvidíme, jak dopadne pokračování, Blbec k snídani, Carell už preparuje další zvířata... 40% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, několik vtipných momentů se opravdu najde, ale většinou jsem si říkal "Co to sakra?". Remake pro mě nudného originálu se prostě nepodařil. Můžu z toho vinit hloupý scénář, ale i Steva Carella, protože není třeba se tvářit jako blbeček a mluvit jako blbeček abych dokázal pobavit. Zach Galifianakis taky nezafungoval. Největší průser je ale samotné vyvrcholení filmu v podobě večeře. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva tretina filmu, ktora je v tragikomickom style originalu je super. Behom nej som si oblubil postavy (ci uz nerozhodneho Paula Rudda, tak aj polutovania hodneho zabavneho blbca Carella). Lenže odkedy sa na scene objavi expriatelka hlavneho hrdinu, tak sa film zvrhne v neskutocne trapny kolobeh hrubozrnnych vtipov, ktore su zabavne prilis zriedkavo. Obcas si este tvorcovia spomenu aj na serioznu liniu, ktora ale k tym hrubozrnnym vtipom vobec nepasuje. Len kvoli postavam, ktore som si stihol v prvej tretine oblubit, som film dopozeral do konca. Asi najviac ma bohuzial sklamala scena na ktoru som bol zvedavy najviac (samotna vecera). Original milujem, ale napriek tomu na tomto nie prilis podarenom remaku ocenujem aspon to, ze nie je otrockou kopiou ako je to v poslednej dobe v USA zvykom (Experiment, REC, Let the Right One In), ale autori sa snazili koncept niecim osviezit. Bohuzial nie prilis uspesne. 5/10. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Carell je ako totálny, na nervy lezúci idiot veľmi dobrý. Problém je, že lezie na nervy tak veľmi, až k nemu ťažko získať náklonnosť. Okrem totálnej idiocie bohužiaľ disponuje minimom vlastností, ktoré by nám jeho postavu mohli priblížiť. Do záveru nedá človeku žiadny dôvod na sympatie. Pohroma, ktorú tropí je pritom skôr otravná ako vtipná. Možno to bol úmysel, neviem. Možno sa len nedá veľmi smiať na idiocii figúrky, ktorá má programovo vzbudzovať poľutovanie, alebo zlosť. Každopádne mi film veľmi nesadol. Pozitívum je, že som vďaka nemu objavil Fool on the Hill od Beatles, čo je krásna pesnička. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Steve Carell má ohromný komediální potenciál. Vlastně nejen komediální. V jednu chvíli ze sebe dokáže dělat idiota, a o vteřinu později vás dojme příběhem vyprávěným pomocí preparovaných myší. Bohužel ale také představuje skoro vše, co remake Blbce k večeři nabízí. Zbytek je (až na Shapirovu velmi dobrou hudbu) zavrženíhodná ptákovina, která neměla vzniknout. A ani se vlastně moc nedivím, když ji má na svědomí tým velice podobný tomu, který spáchal Kopačky. Zkrátka zbytečný remake natočený stylem "čím víc, tím líp". Carellovi držím palce, ať je jeho další film lepší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)
  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)

Reklama

Reklama