Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (437)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pobavila ma hlavne psychológia postáv - ako boli všetci nejakým spôsobom švihnutí a čo s nimi robil vývoj udalostí. Navonok a pre väčšinu ľudí je to asi nie celkom vydarený sci-fi horôrik, ktorý sa snaží ukázať zo všetkého niečo a opajcovať kdejakú klasiku žánru - ale mne sa páčilo premýšľať nad tým, čo je pod povrchom. Či už to tam tvorcovia dali, alebo som si polovicu domyslela ;-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

On to je opravdu tak trochu spletenec poměrně laciných žánrových motivů a la Mutant, ambiciózních vědců a snahy udělat z toho pulpového tématu něco, co se tváří seriózně a stojí bezmála na půdě artu. Musím říct, že mě tahle symbióza moc nepřesvědčila, ona ta mutantka vypadala dost brakově a všechny ty sexuální vztahy mezi hlavními protagonisty byly tak nějak laciné. Je to ale slušně herecky obsazené, se zajímavou trikovou stránkou, nicméně Cronenberg kdysi točil podobné filmy zajímavěji, úchylněji, provokativněji. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Kostky asi nešel čekat normální film. Nicméně, když jsem si před rokem přečetl obsah tohoto filmu, tak jsem se upřímně těšil, protože to zavánělo celkem slušným hororem. Horor se nakonec vážení nekoná, tedy pokud se jedná o vytvoření husté atmosféry. Pokud bych měl film charakterizovat tak asi jako mimořádně zvrhlý. Naši vědci příjmou výtvor svého experimentu v podstatě za své dítě, pak se s ním vyspí Brody, na závěr tvor který změní pohlaví znásilní Sarah Polley. No prostě nechutnost střídá nechutnost. Jinak povedené akční finále trvá asi 10 minut. Mutant je lepší a s Alienem prosím rozhodně nesrovnávat. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nataliho štýl mám rád, ale tento podivný hybrid mu nevyšiel. Akoľvek sympatická je mi snaha dostať z béčkovej zápletky niečo viac, pár dobrých scén ešte fungujúcu atmosféru nevytvorí. Naviac ak miesto znepokojenia a hlbšieho zamyslenia výsledok občas vyvoláva skôr neveriaci údiv a nechcený úškrn, niekde asi bude problém. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

První půl hodina by ještě ušla, sice skoro žádná atmosféra, alespoň však snaha o vykreslení ústřední dvojice. Potom se to začalo táhnout, násilně roubovat na kmenový příběh až moc umělé, tupé větve a celý scénář čím dál tím víc sklouzával do svého hloupoučkého základu. Konec tomu pak nasadil korunu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Delphine Chanéac si kvůli roli Dren oholila hlavu. (-bad-mad-wolf-)
  • Dva genetické organizmy predstavené na začiatku filmu, Fred a Ginger, sú odkazmi na klasické spevácke a tanečné duo Fred Astaire a Ginger Rogers. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama