Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Uživatel dr.horrible smazal svůj příspěvek.

Babu06ster

Babu06ster (hodnocení, recenze)

UnholyEvil: no diky, jdu si poridit bryle. Jinak jelikoz krom Red Dwarf koukam na vschno v puvodnim zneni nemam co dodat.... :o)

UnholyEvil

UnholyEvil (hodnocení, recenze)

Babu06ster: já myslím, že chtěl vědět, kde ten dabing absolutně skvělý není XD

Příspěvek byl smazán administrátorem.

boshke

boshke (hodnocení, recenze)

Babu06ster: Rekni mi serial krome Simpsnu, pro ktery to neplati :)

boshke

boshke (hodnocení, recenze)

UnholyEvil: Nevim, co sledovali ostatni, ze je to pro ne jako "kazdy britsky serial". Pro mne je to TOP3 serial vubec (po Kanclu  a Black Books)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

UnholyEvil

UnholyEvil (hodnocení, recenze)

Proboha lidi, co jste to sledovali, že vám to přijde skvělé jako "každý britský seriál"?

boshke

boshke (hodnocení, recenze)

Tydlidáš: Ja ho stahl v ramci nejakeho torrentu. Neni moc o co stat, co si pamatuji, neb vetsina scenek z nulteho dilu je pak rozhazena v prvni serii...

Tydlidáš

Tydlidáš (hodnocení, recenze)

ahoj, víte někdo něco bližšího o tom nultym díle? jestli je někde k mání či co ?

boshke

boshke (hodnocení, recenze)

retzrz: Tezko uverit, ze to rikam o Little Britain, ale tohle uz bylo mozna trochu moc...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

Dal bych tomu i 5 hvězdiček, nebýt absolutně nevkusné blející důchodkyně a čůrající duchodkyne, tento fekální hůmor tu přeci nemusel být, i kdyz sem se i u toho trošku poušklíbl, ale přeci nebylo to zapotřebí...

Georgex

Georgex (hodnocení, recenze)

Dabing tomu dává hodně kvality, sice nějáke vtipy pak nejsou logické, ale komu to vadí, když Petr Rychlý zase exceluje, podle mě jeden z nejlepších dabéru v čechách, nejen díky nezapomenutelnému dabingu Pauliho ve hře Mafia :-) ... Po první sérii hodnotím 4* :-)

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Jak říkám, na ČT jsem to včera nesledoval, ale pokud tam dabuje Petr Rychlý a role vypravěče se ujal Jan Šťastný, tak to určitě bude dabing vyrobený pro HBO, který ČT jen převzala...

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Dík za info, v tom případě - My bad. O tom, že to běželo na HBO jsem věděl, ale tady mi přišlo, že to ČT vydává za svoji přidanou hodnotu. Ovšem to nic nemění na tom, že ten dabing hodně snižuje humornost seriálu a hodně lidí kvůli němu hodně věcí nepochopí. PS: Otázku tvorby nechám stranou, protože co je tvořivého na kompletním převzetí?

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Splasher: Já to sice včera na ČT neviděl, ale předpokládám, že jestliže tam dabuje Petr Rychlý, tak ten dabing ČT převzala od stanice HBO, protože tenhle seriál před odvysíláním na ČT totiž běžel na HBO. Ovšem nutno také dodat, že HBO dávala divákům na vybranou, jestli se chtějí dívat na dabingovou verzi nebo na verzi v původním znění s titulky, od osmi večer vždycky běžela dabovaná verze a kolem půlnoci potom otitulkovaná verze. Ale pokud se nemýlím, tak i ČT nabízí u tohoto seriálu skryté titulky...

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Little Britain je původně rozhlasový pořad. Má otázka na Centrum zábavné tvorby ČT tedy zní: Má cenu ho za každou cenu dabovat, když je jasné, že velká část humoru je právě v mluveném projevu? ROZHODNĚ NE !!!! Pan Rychlý se může snažit sebe víc, ale k panu Walliamsovi se ani nepřiblížil.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

btw. nechci pomlouvat, ale pokud si správně vzpomínám, tak české amatérské titulky jsou dost hrozivé. Chápu, že zrovna tenhle seriál překládat musí být pořádně těžká práce... jenže ten dotyčný překladatel byl naprosto mimo a zabil snad každej verbální vtip. ... To jen tak pro varování, abyste se radši koukali s EN titulky.

symbelmine

symbelmine (hodnocení, recenze)

Absolutní pecka..ale co čekat od britů - co seriál to jedna malá kultovka.Parodování všeho,vmnohdy jen pro silné žaludky :) A pro ty ještě otrlejší doporučuji Malou Velkou Británii v USA, která mi přišla ještě více vyhnaná do extrému. U mě jasných pět...ale dal bych i šest...

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

S hodnocením celého seriálu ještě počkám, ale první série jednoznačných *****.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

NEPLÉST S www.csfd.cz/film/248854-mal...e-v-usa-little-britain-usa/ VIZ FOTO V GALERII ZDE................ !!!!!!!

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Od 20. května na HBO Comedy, a diváci budou mít na výběr buď dabovanou verzi nebo verzi s českými titulky!

Reklama

Reklama