Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při Sázkách a dostihách se mi splašily koně, při hraní Monopolů jsem způsobil světovou finanční krizi a při šachách jsem se omylem na týden zamkl v bílé věži. Takže kdybych se při šmrdlání Zathury ocitl mezi meteorickým rojem, tak by mne to rozhodně z míry nevyvedlo. Ovšem očekával bych tam o něco větší zábavu než je tato unylá propagace rodinných hodnot, která sice moc nebolí, ale jeden kosmonaut, jeden robot a stádo ještěrek z toho žádný velký fantazijní zážitek nedělá. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne prilis povedena kopie Jumanji. Jumanji jsem docela prozival ale tady jsem se moc nebavil. Tolikrat otrepane "sveho sourozence bych nejradeji zastrelil" ale na konci jste radi ze ho mate...(viz.Sam doma atd.) je uz obehane. Nema to zadny velky napad kterym by divaka nadchl. Jako dite by se mi to asi libilo. Ac nerad presto kdyz to porovnam s Jumanji musim to hodnotit slabe. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Nejstručnější a nejvýstižnější zaškatulkování by bylo - JUMANJI 2: LOST IN SPACE. Studio také původně chtělo vyprodukovat dvojku JUMANJI, ale záhy se rozhodlo radši adaptovat jinou knihu téhož autora, která je ale velmi důsledně obšlehnuté JUMANJI. V hlavní roli opět zákeřná desková hra s podivným názvem, která uvrhne svět hlavních dětských hrdinů do chaosu a oni ji musí v prvé řadě přežít a až v druhé dohrát. Dětští představitelé jsou sympatičtí, škoda jen, že na plátně nestráví víc času Kristen Stewart (holky holt do klukovských dobrodružství nepatří), která nám od ÚKRYTU vyrostla do krásy. Taky by neškodilo víc humoru (citelně tu chybí Robin Williams) a pokud jste viděli JUMANJI, připravte se, že jste tím pádem viděli i tenhle film a budete veškeré dění a zvraty od začátku až do konce pohodlně předvídat. Každopádně jsou to jedny velké parádní destrukční orgie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $29,258,869Tržby Celosvetovo $64,321,501Tržby za predaj DVD v USA $22,010,826 //počet predaných kusov 1,326,368║ Nie je to nič prelomové ale napríklad pre film Jumanji to je vyrovnaný konkurent, réžia celkom svižná, dej nenudí, občas niečo aj pobaví, trikovo to ušlo. /55%/ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší klon legendárního Jumanji, který má solidní efekty a sympatické herecké obsazení, ale dospělejší by jistě uvítali smysluplnější scénář, který by nebyl pouhým slepencem scén hraných převážně na efekt a bez jakékoliv hlubší myšlenky. Škoda, že se tvůrci neinspirovali například u pixarovských filmů. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení filmu ztratil Jonah Bobo, představitel Dannyho, tři zuby, a tak mu musely být vytvořeny umělé. (Listeroman)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)
  • V přípravě byl kromě Zathury také třetí díl, scénář k němu napsal Don Rhymer (Agent v sukni), ale vzhledem na vlažný komerční ohlas na snímek se ho zřejmě nedočkáme. Hlavní postavou tu měl být viceprezident USA, který našel tajemnou hru. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama