Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Blbý A Blbější sice přišli nějakých osm let po téhle podívané, ale přesně takové pocity budete mít z trilogie o železných ptácích. Ne snad v rámci vztahů mezi jednotlivými díly, ale z každého jednotlivého kusance tohohle steaku, který by potřeboval pořádně rozbušit, ochutit a tepelně upravit, aby z něj bylo něco víc než jakási ubohá verze Top Gunu pro teenagery, nepokrytě zvoucí chlapce ledva dokončivší střední školu (čili v porovnání kvalit amerického a českého vzdělání zhruba na úrovni druháku) do řad armády, letectva či podobné šlechetné instituce bránící demkoracii, rodinné hodnoty a víru v toho jediného pravého boha ve všech koutech světa. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Taky jsem v šestnácti snil o tom nasednout do F-16 a letět pokosit iránské letectvo a z  rukou tamní vojenské kliky dostat uvězněného tátu, jenže jako film je tahle legendární blbina dneska už jen zábavná kuriozita, která ve stejném roce konkurovala stejně armádou podporovanému Top Gunu s Cruisem. WTF... těžko věřit, ale historie ukázala vítěze jasně. Louis Gosset Jr. ve své nejlepší roli, kterou si ještě třikrát zopakoval. ()

Reklama

Colinner 

všechny recenze uživatele

Tomu řikám poctivej film! A když sem si teď po tolika letech sehnal úžasnej song z filmu od Rainey Haynes - Old Enough to Rock and Roll, která hraje na začátku filmu během závodu v kaňonu........... Nemám co dodat, tenhle film můžu i dnes............ A ten kdo píše, že jako dítě to měl rád a dnes dává odpad, může jít tak akorát do prdele....! Jinak Hercule Poirot v roli hlavního záporáka je už jen třešnička na dortu. ()

jiberan 

všechny recenze uživatele

Tento první díl Železného orla je dle mého mínění úplně best. S každým dalším dílem kvalita klesá. Vše je to o klukovi, který líta potají se svím otcem v F-16. Následně se jeho otec dostane do zajetí a jeho syn ho letí zachránit. Vše ovšem dopadne dobře a tatínek se synáčkem se vrátí domů. Pro ty co mají rádi letadýlka, nebo pro ty co se v mládí toužili stát piloty, je to naprosto úžasný film! ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý a třetí díl byly prostě jen Béčka, sice poměrně špatné a s úděsným dabingem (i když na dobu, kdy to u nás šlo, to byl asi zázrak), ale oproti tomuto prvnímu filmu to byla mistrovská díla. Považovat tohle za béčko by byla urážka špatných filmů. Parta fakanů, zosnovujících s jedním pošahaným černochem bitevní vřavu ve stíhačkách, je už příliš. ~~~ V titulcích mi tak akorát chybí informace: Film byl testován na zvířatech. Všech deset retardovaných šimpanzů spáchalo sebevraždu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Americká armáda odmítla spolupracovat na filmu, který se týká krádeže letadla. Filmaři tak požádali o spolupráci izraelskou armádu, letouny F-16 z filmu tedy patří Izraeli. Lze to poznat podle kamufláže letounů, kterou USAF nikdy nepoužívalo. (Foxhound#1)
  • Postava plukovníka Charlese "Chappyho" Sinclaira (Louis Gossett Jr.) byla inspirována skutečným generálem USAF Generálem Danielem "Chappie" James Jr., který byl členem slavné černošské letky z Tuskegee ve 2. světové válce. Dále létal na stíhacích letounech ve válce v Koreji a válce ve Vietnamu. Později se stal prvním černošským čtyřhvězdičkovým generálem v americké historii. (Cheeker)

Reklama

Reklama