Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se všichni šmejdi světa rozhodnou vzájemně postřílet, tak jsem ochoten vynaložit úsilí ke zprostředkování finanční sbírky na uhrazení jejich kremace. A pokud na tu palbu seženu lístky se slušným výhledem, tak budu fandit těm neorganizovaným, mezi které patří černobílí bratři Mercerové. Jejich cesta za pomstou je totiž krásně přímočará a kdyby se jednalo o spravedlivě rozhořčené občany platící řádně daně, tak bych jim ještě jednu hvězdu přihodil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|82%| ČTYŘI BRATŘI je pro mě nečekaně dobrý film. Myslel jsem, že mi sedne o něco méně. V první řadě tu máme zajímavý příběh, který se jen tak nevidí. Čtyři nevlastní sourozenci, které vychovávala adoptivní matka, se po dlouhých letech setkávají, aby pomstili její vraždu. Jsem spokojen se stylem, kterým byl snímek pojat. Rozhodně se nejedná o klasický motiv pomsty. Bratři v čele s výborným M.Wahlbergem jsou poměrně drsní. Jejich počínání, jednání, vztahy mezi sebou – to vše je výborně zahrané. Wahlberg je hlavním tahounem filmu, bez něj by to asi bylo o něco slabší. O akci tu vůbec najde, i když se tu pár solidně natočených přestřelek najde + jedna automobilová honička. Je tu mnoho scén, které mě zaujali, psát to sem ale nebudu. K plnému počtu hvězd mi něco chybí. Spíše bych ještě více naplnil potenciál, přidal pár zapamatovatelnějších scén a možná o jednu akční sekvenci navíc, těžko říct. Ale svým způsobem to lépe asi točeno být nemohlo. Wahlberg si tyhle role rozhodně užívá. Jsem rád, že jsem viděl něco netradičního a skvěle natočeno, toho si cením. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $74,494,381Tržby Celosvetovo $92,374,674John Singleton je klasický rutinér a vážnejšie podanie takéhoto námetu u ňho nehrozí a na tom aj trpí tento film o pomste bratov. Výhodou ostáva že nás dokáže udržať v akom takom napätí a príbeh neskĺza do nejakej povrchnosti, kde by sa nám dlhosiahlo snažil rozpitvať čo sa prečo deje a ide hneď na vec. Vo filme sú badať zaužívané trendy o pomste a rôznych špekuláciách ako s kým vybabrať. Počínanie polície voči zločincom nám predostiera len pocit ľahkovážnosti a tiež nechýba korupčný škandál zafixovaní v deji. Mark Wahlberg a Tyrese Gibson sa herecky v celku snažia ale scenar nie je tak hutný aby z ich postáv spravil konzistenčnejšie postavy. Film sa dá označiť ako lepší nadpriemer, aj keď neponúka čo sa týka príbehu nič nové. Presnejšie hodnotenie 70% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera na předměstí Detroitu, byla zastřelena stará žena (Fionnula Flanagan). Na její pohřeb poté, přijíždějí čtyři bratři (Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin, Garrett Hedlund). Čtyři zkažení hoši, která ona kdysi adoptovala a vychovala. Ti se rozdělili ve své pouti životem, ale teď se opět scházejí a chtějí pomstít matčinu smrt. Film o čtyřech drsných, divokých, stylových týpcích, kteří touží po pomstě. A tak si jdou tvrdě a nekompromisně za svým. Vše je propleteno skvělými hláškami a neuvěřitelně povedenými akčními sekvencemi. Navíc chemie mezi bratry funguje dokonale. Tohle navíc ještě vylepšují nadprůměrné herecké výkony. Čtyři bratři prostě není žádný hlubokomyslný film. Je to zkrátka stylová akční pecka s klasickým motivem - pomstou. Těch pár sentimentálních scén mi nevadí. Parádní práce! Čtyři bratři ode mě dostávají, 4 hvězdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Scény s tou jejich matkou jsou fakt utrpení, ale matka se tam naštěstí vyskytuje tak asi 3 minuty. Jinak musím ocenit, že konečně přišel film, kdy hlavní hrdinnové v pohodě zabíjej a nedělaj si s tim hlavu. Herci hrajou slušně a je správná atmosféra. Ještě mi utkvěl hlavní hajzl, kterej si libuje v ponižování svejch poskoků. Svěží film. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (14)

  • ¨Slovo "fuck" je ve filmu použito 62krát. (mi-ib)
  • Režisér John Singleton si zahrál brankáře ve scéně hokejového utkání na Den díkuvzdání. (mi-ib)
  • Dům bratrů byl natáčen v Hamiltonu ve státě Ontario, ležící v blízkosti Toronta. Tento dům krátce po skončení natáčení vyhořel. (mi-ib)

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama