Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní Krkonoše skýtají mnohé nástrahy, zvláště při přehnaných obavách z jejich zrádné nádhery. Poněkud nehrdinským hrdinou tohoto neobratně a nezáživně natočeného snímku je poštovní doručovatel, jenž se stane dobrovolným členem Horské služby. Teprve ve vánici překoná svůj strach z lavin, když zachrání život dvěma turistům, které zaskočilo náhle zhoršené počasí... (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale realisticky vykreslená zápletka odehrávající se v horách, kde se počasí mění každou chvíli. Pokus o drama tříští některé zbytečné vtípky, i když některé dialogy pobaví: "-Hory jsou hory. / Ale já jsem od Pardubic. Proč někdo nehoruje pro rovinu?" Podobné filmy:Synové hor. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující film, místy jsem ani nedýchal, jak jsem byl ponořený do atmosféry horské vánice. Je to obrovská pocta pro horskou službu a memento pro nezodpovědné lidí, kteří nemají v horách co dělat. Věrohodně se podařilo ukázat jak služba pracuje, jak mohou být hory nebezpečně a také jak si lidé navzájem umí pomoci. I když tušíte jak to dopadne, nemůžete si pomoct a plni očekávání doufáte, že vše dobře dopadne. Ty studenty bych jednoho po druhém zfackoval. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film s padesatkovym vizualem. Na horach zacne foukat, horska sluzba strasi, prazaci na to prdej a vyrazej do terenu. Takze za par minut je prusvih na svete...a cely zbytek filmu se ruzne hledaji vselijaci lide ve snehove bouri. :) P.S.: Synove hor od stejneho rezisera mi prisli lepsi... 4- ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být ladným sjížděčem zasněžených svahů, ale mé pozadí se setkává se zemí příliš často na to, abych tento sen někdy uskutečnil. Snímky z hor mne však baví a z tohoto záchranářského kousku na mne pomrkává přesvědčení, že hercům větřík zákeřně pronikl pod Jägerovy drtiče mrazu a já jsem chvílemi spontánně mrznul s nimi. To se někdy stane, když meteorkáři ze Sněžky na chvilku zaspí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v tomto dobrém českém filmu. Lze zde spatřit i pozdější nezapomenutelnou legendu českého bigbítu sedmnáctiletého Petra Nováka v roli studenta Hanouska v náročném horském terénu. K dalším přednostem patří milá autenticita záběru krás Luční boudy a jejího okolí. Herci jsou skvělí, tak i z těchto důvodů film za vidění opravdu stojí. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Slezské chatě, Vrchu Pláň a Svatým Petru. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama