Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2020 a svět čelí smrtelné hrozbě. Není to ani nukleární válka ani teroristický útok, ale erupce gigantického supervulkánu bublajícího pod povrchem Yellowstonského národního parku. Poslední erupce podobné síly uvrhla celý svět do temnoty trvající šest let, spustila poslední dobu ledovou a snížila počet obyvatel na Zemi na pouhé dva tisíce. Vědci vědí, že roztavená láva tlačící se na zemský povrch z Yellowstonu jednou exploduje. Tento silný thriller založený na reálných faktech zkoumá, jaké ekologické, politické, ekonomické a společenské důsledky by taková katastrofická událost měla. Po naprosto zničujícím vyvrcholení se divákům naskýtá pohled na svět po apokalypse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

agathon 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodne jako priklad v soucasnosti oblibeneho cross zanru dokumentu a realistickeho dramatu. Z hlediska historie dokumentarnich fikci vlastne nic objevneho, ale facinuje na tom mira formalni dokonalosti a narativity blizke postupum hraneho filmu. Je to dokument vystveny de facto jako hrany film, ktery je ale zaroven vtipne strukturovan jako reporazni rekonstrukce s rozovory s odborniky, prezivsimi, zabery TV kamer z mis katastrofy atd. Proste z hlediska filmove stylistiky moc zajimavy pocin, ktery ukazuje na velky posun soucasne televizni poetiky i mimo hajemstvi puvodnich dramatickych serialu.... ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument. Veľa diel z danej špecifikácie som síce nevidel, ale môžem s určitosťou povedať, že pri tomto filme tie dve veci určite npôjdu dokopy. Technická s tránka filmu je nadpriemerná. Pekné digitálne efekty, hlavne čo sa týka výbuchov sopky. Len škoda toho stereo zvuku na DVD. Dokumentárna stránka bola tiež na pomerne vysokej úrovni s prihliadnutín na to že ide o fiktívnu udalosť. Neviem do akej miery su podávané fakty blízke skutočnosti, no byť len s polovice pravdivé je to dosti desivá skutočnosť.... A teraz to horšie. Herecké výkony su podpriemerné na úrovni telenoviel. Dej je dosti chabý a celkovo aj konečné rozuzlenie mi neprišlo ako šťastná voľba. Filmje rozťahaný a hoci som pociťoval primerané napeťie stále som sa nevedel zbaviť tej divnej pachuti a "lacnosti", čo sa týka filmovej stránky... Ak by BBC nasmerovalo tento snímok viac dokumentárnou cestou dopadlo by to určite oveľa lepšie. Takto s objektívnym prihliadnutím na všetky okolnosti nie viac ako 3* , hoci potencial na viac určite bol. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další céčkový katastrofický kousek, k mému překvapení se mi dostalo vcelku zajímavého polo dokumentu – polo filmu s množstvím zajímavých spekulací, informací - fiktivní budoucnost, dobré herecké výkony, celkový vizuál taky nebyl špatný. Strašně rád bych se do Yellowstonského národního parku někdy podíval. Akorát ta délka byla brutální, místy to totiž postrádalo „šťávu“ a trochu se to vleklo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zajímavý polodokumetární katastrofický snímek, jehož hlavním kladem je NESCHEMATIČNOST a kupodivu i vývoj postav. Alespoň některých. Proti tomu Augiášovu chlévu představovanému skvosty jako Dny Totální Zkázy nebo 10,5 Stupně jde o naprostý majstrštyk. BBC prostě zase zabodoval/a/o a já dám 70%. Rozhodně mi to bylo sympatičtější než celý Day After Tomorrow. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Bože děkuji za snad jediný katastrofický film, který je postaven na reálných základech. Ano toto by se stát mohlo a někdy zřejmě i stane. Žádné vrtání do jádra a podobné nesmysly. Já osobně film brala více jako klasický BBC dokument než akční film, ale každému to může přijít jinak. Pro mne, jakožto fanouška vulkanologie to byl velmi příjemný zážitek, protože jde snad o první film s výbuchem sopky a následnými událostmi, který se nesnažil vymýšlet, aby dodal ději na akčnosti. Bravo! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na cenu BAFTA v kategorii nejlepší speciální efekty. Nominaci však neproměnil. (Terva)

Reklama

Reklama