Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

swamp 

všechny recenze uživatele

"If anyone asks, there were fifty of 'em..and, uh..they were rattlesnakes." Nezakrývám sentiment, který ve mne přebývá. První díl byl, je a bude klasikou mezi animovanými rodinnými filmy. Jasně, dvojka je o tom samém, místy hodně infantilní, místy by se člověk skoro bál. :) Mně se to líbilo, Mannymu určitě taky..jen veverka Scrat by možná uvítala jiný průběh! :) "I believe I can fly!" ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale mě se dvojka líbí víc. Za prvé jsem velice přivítala více akcí veverky, které byli naprosto senzační. Jen se objevila na scéně, už mi cukali koutky a přítel chudák se za mě musel stydět, když jsme v kině seděli. Smála jsem se víc než děti kolem mě. Za druhé oživení v podobě vačičáků, no nebudu se opakovat. Je to to samý jako u veverky :) a scéna I believe.. bum.. smích.. A za třetí pidilenochodi a král ohně.. :) též to samé. Plus partička a 9 tunová vačičanda.. Myslím, že to mělo svůj šmrnc :) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mám pro poetiku Doby ledové prostě slabost (i když uznávám, že jednička byla výrazně povedenější) a příběhy praveverky i mamuto-tygro-lenochodí partičky mi tak nějak ladí do noty, nemluvě o tom, že ta se rozrostla o element vačičí, který dává komediální stránce nový impuls, takže jsem jako necílový dospělý divák takřka dokonale spokojený...navíc malý synovec se u toho mohl potrhat smíchy, což možná do značné míry ovlivnilo můj celkový soud... :-) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ono se mi moc často nestává, abych po návratu z kina pořádně nevěděla, o co ve filmu šlo... Stalo se... Z celých 91 minut se mi nejjasněji vybavuje veveřička, kterou tvůrci ztýrali tak, až mi jí na konci bylo strááášně, strááášně moc líto. Potom celkem ještě scénka, kdy pidilenochodi si ze Sida udělají pána ohně, ale jinak prázdno... Na závěr otázka: Kde se tam vzali ti mamuti? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale opět nechápu hodnocenní. Podle mě je druhý díl Ice age o něco lepší než původní film, ale asi jsem jediný co si to myslí. I přes větší zábavnost je to pouze na 3*. Jednička těžila nejvíc z veverky a prakticky nic víc na ní nebylo vtipné. Dvojka to napravuje a veverky se nedočkáme v takovém měřítku jak by jsme si přáli(ale je stejně nejlepší :)), ale za to se začnou snažit o hodně víc všichni ostatní. Šíleně praštěná postava mluvená Queen Latifah je přesně to co jsem postrádal v minulém díle. Její naivní přesvědčení, že není mamut, ale vačnatec vyvolává hromadu vtipných situací. Bohužel filmy od Blue Sky Studios trpí menší vadou a to prakticky neexistencí pořádného děje a postavy jen jdou za jedním cílem a jejich "road movie" jsou lepeny vtípky a narážky. Velká škoda nekompaktnosti filmu, ale jinak slušná zábava. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • V písni „Food, Glorious Food“ nazpíval v českém dabingu sborové party sbor Touch of Gospel. (joktuk)
  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama