Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (534)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že si M.Night Shyamalan pomaly razí cestu medzi desiatku mojich obľúbených režisérov. Jeho tvorba sa mi začína čím ďalej viacej páčiť. "Žena vo vode" sa od predchádzajúcich snímkov líši hlavne v tom ako je filmársky pojatá. Jedná sa v podstate o rozprávku. Tu by doslova sedel klišoidný výraz rozprávka pre dospelých. Správca obytného domu Cleevland Heep objaví v bazéne stvorenie z iného (Modrého) sveta - nymfu Story. Je to vodná víla, ktorá prišla ľuďom pomôcť, ale zároveň jej samotnej hrozí veľké nebezpečenstvo. Shyamalan nádherne spracoval túto tému a bez rozpakov ju zaodel do rozprávkového hábitu. Dovolím si byť patetický a vyhlasujem, že je to krásne. **** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan ma rozhodne zaujímavé nápady a Dáma vo vode ich ma tiež. Aj keď im nechýba miestami skvelá atmosféra, či napätie tento krát sa režisérovi nepodarilo šokovať ľudí, tak ako v jeho predošlých filmoch. Obzvlášť preto, lebo sa jedná fantasy rozprávku s menšími hororovým scénami. Za zmienku stoja určite sympatický herci, či James Newton Howard a jeho magická hudba. Hlavne vďaka jeho hudbe nechýbajú filmu emócie, či silné momenty. Slabší film od Shyamalana ? Možno. Iný ? To určite. No stále zaujímavý. Obľúbené soundtracky: Prologue, The Seven Sisters, The Healing, The Great Eatlon. 75% - 4* ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

5.3. 2007 jsem dal tomuto filmu tři hvězdičky a napsal tento komentář : Přišlo mě jako kdyby pan Shyamalan, chtěl něco tímto filmem sdělit, jenže sám asi nevěděl co. Nicméně krásně se na to dívá. ----- Po necelých dvou letech, přesněji 19.11.2008 si dovolím se svým mladším "já" polemizovat. Pan Shyamalan nám tímto filmem chtěl říci, že uvěřit v pohádky a pohádkové bytosti, znamená uvěřit v existenci dobra. Za ty neskutečně pozitivní emoce, který ve mě vyvolala atmosféra příběhu, dialogy, herecké výkony a hudba, dávám plný počet hvězdiček a jsem moc rád, že jsem během své druhé projekce tohoto snímku nechal panu Shyamalanovi pootevřená dvířka do mé mysli, protože pan Shyamalan je dokázal otevřít dokořán a pak už mě stačilo jen tiše koukat a užívat si každou sekundu příběhu. Proč ? Protože pan Shyamalan mě právě vrátil do dob, kdy jsem jako malý dítě věřil v ježibaby, kouzelníky, čaroděje, rytíře, princezny a hodné víly. Protože pan Shyamalan pohladil mou duši. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou noc se vším, co k tomu patří v režii člověka, který mohl být novým Hitchockem, ale snaží se pouze plnit si své touhy místo natáčení kvalitních filmů. BD Howard je krásná herečka a P. Giamatti mě trochu nudí. Režisér si napsal větší roličku a stal se tak součástí děje a podle mě ztratil nad příběhem potřebný nesubjektivní nadhled. Pohádkově magická atmosféra je k dobru filmu, který však nikdo takto nebude brát vážně. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Práca so symbolmi a analytickou tematikou Shyamalanovi nejde. To, že ho tieto témy fascinujú ho ešte nerobí dobrým režisérom. Lady in the water má tematický a scenáristický potenciál a krásnu myšlienku. Shyamalanova réžia tomu nedala správnu atmosféru, mňa to jednoducho celý čas unášalo na humornú vlnu. Spracovanie silené, naivné po stránke hereckej a málo implicitné. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2006 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Kulisy vyrobené pro filmy byly tak dokonalé, že po celém place visela upozornění pro štáb: "Prosím, nepoužívejte dřezy a záchody v bytech. Vypadají sice opravdově, ale opravdové NEJSOU!" (Divočák)
  • Ještě v předprodukci kolovaly fámy, že úlohu Clevelanda Heepa má v merku Kevin Costner. Paul Giamatti, který ji nakonec ztvárnil, byl však podle režiséra prvou a jedinou volbou. (imro)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama