Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Karel Janák přiznal, že se při psaní scénáře nechal inspirovat klasikou od Guye Ritchieho Podfu(c)k (2000). Jeden z odkazů nalezneme už v samotném názvu v podobě písmena C v závorkách. Postava zabijáka Igora (Pavel Rímský) také ve filmu používá stejnou zbraň jako zabiják z filmu Podfu(c)k ztvárněný Vinnie Jonesem, a to Desert Eagle .50. (LucasAbelle)
  • Kluci jezdí v autě značky GAZ, model GAZelle 2705 z roku 2003. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo v Kladně a v Kolíně. Vila, kterou ve filmu vidíme, se nachází v Ratboři. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Michal Beran a Kristýna Nováková-Fuitová si spolu zahráli již jednou, a to v roce 1999 v úspěšném českém filmu Pelíšky (1999). Michal Beran hrál chlapce, rovněž Michala, který byl do role Kristýny Novákové-Fuitové, Jindřišky, nešťastně zamilován. (Terez_Vv)
  • K filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra a knížka. (HappySmile)
  • Když Pedja Bjelac (Chřestýš) dostal scénář, tak někdo přišel s tím, že režisér Karel Janák vyžaduje improvizaci, tak ať se to neučí. Pedja se na to tedy vykašlal, a když přišel na plac, Janák požadoval všechno, co bylo ve scénáři. Ostatní mu tedy pomáhali nasoukat všechny repliky rychle do hlavy a někdy mu dokonce za kamerou drželi texty napsané na papírech. (HappySmile)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama