Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Patrani po Spockovi příběhově navazuje na předešlý film, v tom jediném vidím problém. Protože tohle dílo samo o sobě nikdy stát nemúže (Star Trek 2 třeba navazoval na seriál, ale i bez něj si ho užijete dobře) a musíte se k němu propracovat z předešlého, jinak vám nebude většina děje příliš jasná. Pomineme-li ovšem tenhle aspekt užijeme si poměrně slušné scifi jízdy. Nebudu skrývat, že jsem nadšenec Star Treku takže má hodnocení mohou být mnohdy trošku nadhodnocená, ale tenhle film si to docela zaslouží. Příběh je na tom podobně jak ve ST2, není příliš složitý, ale za to docela poutavý. Přesto za svým mladším bratříčkem trošku pokulhává a široké veřejnosti nenabízí příliš prostoru si ho oblíbit. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl už je teda hodně špatnej. Každý další díl vždy hvězda dolů. No nevím, nechci se dostat až k odpadu, ale pořád doufám, že čtvrtý díl s cestováním v čase bude to, na co čekám, jinak celou serii nebudu schopen dorazit a přeskočím až k verzi od J.J. Abramse, který snad dal tomuto konceptu nějakou úroveň. Procentuální hodnocení radši nebudu psát, ta jedna hvězda mluví za vše. Dávám ji Hornerovi, nikdo jiný si ji nezaslouží. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je to na hranici sledovatelnosti. Zvláštní efekty jsou naprosto k smíchu a dlouhatánských scén, ve kterých se vlastně vůbec nic neděje, se ve filmu vyskytuje také ne právě malé množství. Největším problémem snímku ale samozřejmě je ten fakt, že byl natočen jen proto, aby fanouškům vrátil milovanou postavu Spocka. Z toho pak pramení i prakticky nulová zápletka. Na druhou stranu má třetí Star Trek přeci jen nějaké nostalgické kouzlo a hlavně výborného Kirka a jeho posádku. Ty dvě nepředstavitelné oběti, které musel Kirk pro záchranu Spocka přinést, ale bylo určitě možné využít daleko lépe. Nechají Vás totiž v podstatě chladnými. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po skvělém druhém dílu kvalita této sci-fi série opět klesá. Režie se tentokrát ujal představitel Spocka a i když jsme se s jeho postavou v předešlém dílu rozloučili bylo jasné, že to tak nezůstane napořád. Bohužel pátrání je to docela nudné a i když se zde konečně objevují legendární Klingoni zábava se nekoná. Minimum akce a napětí není zárukou kvalitní podívané. A zase se mi do dalšího dílu moc nechce. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama