Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (959)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Výborný horor s impozantním a snad až nečekaným nástupem, partou šesti holek, hromadou ženských řečí, neznámým jeskynním systémem, skvělou atmosférou a patřičně hnusným podzemním překvapením...Asi tak by se dal Pád do tmy stručně zhodnotit, přidám ještě, že film má několik opravdu drsných a drastických scén a skutečně prvotřídní lekačky, které Vám určitě pocuchají srdeční puls. Jen ten závěr je jaksi přemotivovaný a pro mě nesrozumitelný...jinak parádní záležitost! 44,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Descent" je zvláštny horror, v dominantne ženskom obsadení. Film ktorý sa veľmi pozvolna rozbieha, ale v druhej polovici, už prepne na vysoké otáčky. Je tam pár fakt ľakavých scén a tí podzemní paľudia sú dostatočne desiví. V zrovnaní s podobne ladeným filmom "Jaskyňa" je to umelecké dielo. "Pád do tmy" ako horror vôbec nie je špatný. *** ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Mírně podobný příběh starších Psích vojáků, tentokrát však bez komediálních prvků a atmosféra pěkně zhoustla. Rovněž se přidalo na stylizaci a vykreslenosti postav. Vůbec nevadí, že ve filmu se muž vysytne asi deset vteřin kdesi na samém začátku, šestero hereček je překvapivě sympatických. Začátek je plný tajemných záběrů na hory a lesy v mlze a bez průtahů se zamíří na výlet do jeskyně. Tam už začíná to pravé klaustrofobické peklo. Scéna kdy Sarah uvízne v tunelu je vrcholem žánru a nejednomu divákovi se sevře žaludek. Obludy sice nejsou strašidelný, ale děsivý svým způsobem jsou hodně. Film skvěle ubíhá až ke konci. Ten povyšuje The Descent na IMO jeden z nejlepších hororů poslední doby a ztísněný pocit vás jen tak nepustí. Nemluvě o geniálních posledních pěti minutách. A do toho všeho hraje úžasná hudba... Co víc si přát? ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkala, že solidní čtyři hvězdičky, ale za to, jak vyřešili celý poslední akt a vlastně i "ústřední" konflikt mezi dvěma hlavními postavami zcela beze slov, nemůžu jinak než dát plný počet. Parádní palate cleanser po posledních třech měsících, kdy jsem se dívala výlučně na (ne zcela uspokojivé) nové filmy letošního a loňského roku. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od Neila jsem zatím viděl jen film Centurion a už tenkrát jsem věděl, že to je řezník. Což se u tohoto snímku potvrdilo dvojnásob. The Descent je opravdu působivý atmosférický horor, který těží především z prostředí temné jeskyně a strachu z neznáma. Docela živě si umím představit, jak by dnes (v roce 2012) tohle někdo natočil - použil by nálepku "podle skutečné události" a film by byl natočen třesoucí se kamerou, kde by bylo hovno vidět a navíc by tam byla neustále tma. :-) Samozřejmě příšerky bychom viděli jen rozmazaně, nejlépe zachycené na jednom snímku, že? No představte si, nebylo by to parádní? Odpovím si sám, jasně že ne. A proto musím trochu přisadit a za tu skvělou atmosféru, za těch pár krásných gore efektů a hlavně za TEN KONEC, musím dát 90 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu nejsou žádné reálné jeskyně. Všechny byly uměle postaveny pod vedením scénografa Simona Bowlese v Pinewood Studios. (TomikZlesa)
  • Pôvodná britská verzia má odlišný koniec ako americká. (rudeboy)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama