Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Oldřich Kudrna (J. Bláha) je muž v nejlepších letech, ženatý, ale zároveň velký donchuán. A rád udílí svému nesmělému kolegovi „recepty“ na svádění. Sám se ale právě rozhodl konečně sekat dobrotu. Slíbil to své ženě Emě (K. Fialová), než odjela na prázdniny. Ale v té chvíli se všechno proti němu spikne: milenka a zároveň jeho kolegyně Slávka Lacinová (A. Vránová) na něj útočí, aby se rozvedl, sousedka Rokosová (M. Myslíková) ho svádí dobrou večeří, dokonce se ho pokouší svést i známá zpěvačka Valentina (C. Mayerová). A do toho přijíždí jeho matka (M. Rosůlková)… Jak tento propletenec asi dopadne? (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Příjemná, pohodová komedie s tak akorát dlouhou stopáží. Bláha jako milovník je skvělý, Vránová jako jeho milenka výborná ("Tak jestli tvojí ženě bylo jedno, s kým se stýkáš, mně tedy rozhodně ne!"). Dámské obsazení celkově stojí za to. No a za pány Bláhovi zdatně sekunduje Hašek: "Já jsem měl takovou radost, že jsem ani neumyl nádobí." ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní tv podívaná a dlouho jsem přemýšlela, zda nedat hvězdičky čtyři... Rukopis Marie Poledňákové je zde čitelný, a to v tom nejlepším slova smyslu. S mála herci na malém prostoru dokáže vytvořit "malý velký" příběh, u kterého se divák opravdu pobaví. S přibývajícími okamžiky se děj zamotává čím dál tím víc, až nakonec Josef Bláha, alias don Juan dr. Kudrna ocitá v bytě hned se 4 ženami: Carmen Mayerová, Marie Rosůlková, Míla Myslíková a Alena Vránová. Jak z toho ven?! Dr. Kudrna totiž slíbil své ženě, okouzlující Květě Fialové, že skoncuje se svým dřívějším bouřlivým životem... Kdyby byla jinak velmi povedená zápletka dotažena až do konce, film by zasloužil ještě vyšší hodnocení. Takhle dávám této příjemné podívané 60%. Za zmínku stojí ještě kouzelná Carmen Mayerová. Ve své době moc pěkná herečka. ()

Reklama

helianto 

všechny recenze uživatele

V žádném případě tato inscenace nijak nepřekračuje rámec tehdejší produkce československé televize. Marie Poledňáková již také napsala celou řadu lepších scénářů. Jenže … Jenže je tu Josef Bláha. A Josef Bláha nám tu předvedl další ze svých hereckých etud na téma, jak naprosto nepohledný muž může být neodolatelným pro ženy. On je tím, co tuto zcela průměrnou hru, povznáší o stupínek výše. Za mě jsou to sice tři hvězdy, ale velmi silné tři. Možná bych skoro řekla, že tři v tomto případě znamená dobré spíš než průměrné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a pohodová hodinová televizní komedie s výtečným Josefem Bláhou v hlavní roli doktora, který slíbí své ženě odjíždějící na týdenní dovolenou, že už je konec všem záletům a bokovkám. Jenže stačí jedná krásná zpěvačka a všem slibům je konec. V moři záplav hodinových televizních komedií rozhodně nadprůměr. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od místních obdivných komentářů si myslím, že Bláha se na tu roli absolutně nehodil. On byl všechno jiné, než alfasamec, kterému žádná žena neodolá. Proto veškeré ty zbožňující a oddané pohledy, kterými ho ve filmu častovaly všechny ženské jakéhokoli věku, mi připadaly absolutně absurdní a hrané. Naopak Bláha potvrdil to, co o něm tvrdím už léta. Totiž že jeho obrovskou profesní tragédií je, že nebyl natočen film s jistou rolí, která by mu absolutně sedla, jak vzhledově, tak hereckým výrazem, kde by musel bezpodmínečně neskutečně zazářit. Mám na mysli hraného Skupova Spejbla. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama