Reklama

Reklama

Druhý příběh je o spolupráci celníků s bezpečnostními orgány při vyšetřování krádeží cenných historických předmětů. Na zámku v Drahoslavicích, na němž je kastelánem Jan Souhrada, je nejcennějším exponátem starý obraz „Léto s Venuší“, který je dobře zajištěn bezpečnostním zařízením. Kastelán nechá na zámku přespat svého spolužáka Koláře, jemuž o vzácném obrazu i jeho ochraně večer vypráví. Po několika dnech se v místní hospodě objeví podivný člověk, který se místních karbaníků vyptává na poměry, které na zámku panují. Souhrada dostává pozvánku na ministerstvo do Prahy, aby převzal vyznamenání a odměnu. Zámek je v jeho nepřítomnosti vyloupen. Souhrada se v Praze dovídá, že se žádné udílení vyznamenání nekoná, dopis byl fingovaný. Pražská kriminálka se dostane na stopu tří podezřelých, ale ti obratně zapírají. Nakonec se přiznají jen Klimeš a Mareček, ale Kolář, který už byl trestán pro rozkrádání, vzdoruje. O krádežích uměleckých předmětů jsou informovány všechny odbočky celní správy a známým „lovcem“ je starý celník Míka, kterému se podaří na celnici v Rozvadově obraz zadržet. (TV Nova)

(více)

Recenze (9)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já čekal, jak bude Hanzlík ve druhém díle vysvobozovat Hudečkovou, a ono jsme zatím v úplně jiném příběhu, je to jiná vesnice, jak by pravila vypravěčka v jedné legendární ruské pohádce. Tentokrát jsme v žánru čistokrevné detektivky, která je okořeněna docela vtipnými dialogy a situacemi. A celé je to o tom, že ke zločinu někdy stačí, když někdo zbytečně moc kecá, a jak dopadení může ztížit, když někdo zapomíná, o čem s kým vlastně mluvil. Ale bavilo mě to víc než první díl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad náhodou či to byl záměr se tenhle díl odehrává spíše v interiérech jakéhosi zámku a seriálu to výrazně prospělo. Navíc už bez Hanzlíka s jeho celnickými intuicemi a tak jsem si hned a rád odechl... Navíc všichni hráli na jedničku ať už šlo o tu dvojku dědků v hospodě u mariáše s líným řezníko-hostinským, nebo boží dvojku v zámeckých komnatách. Plonkový byl akorát Haničinec, ale i ten si utrhnul v roli VB detektiva pořádný kus pro sebe. Sice tam téma pašovaní a celníků opět zazní, tenhle díl byl ale spíše taková hodně vtipná dialogová kriminálka. Dávám tedy za čtyři kávy s příchutí libových párků. * * * * ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

skoro všichni herci už jsou nahoře dej jim bože klid a pokoj nás velice dobře bavili , rád si je pouštím ale je mi i smutno hezké vánoce 2017 přeje deda :-) dnes 23.01.19 se musím pobavit :-) I když scénář psal stbák byl to odporník deda:-) a hudba Malásek Bažant nemá chybu bravo:-)17.8.19 Vinklář a Vránová skvělí :-) i dnes 3.6.2o2o:-)  i dnes 29.6.2o21:-) ()

GeminiK odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A flagelanství pokračuje. Uniformy VB v barvě kopenhagengrün a nervy drásající případ ukradeného obrazu. Ale jsem o něco chytřejší: “Sobota. To je ten den před nedělí”. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mne jasně nejlepší díl, spory pana Vinkláře s paní Vránovou jsou pěkné, Racek je slizký padouch, zápletka slušná a celníků je tady díky bohu jen  jako šafránu (buzerace na hranicích byla někdy nechutná). Taky sna jediné, co vydal Ivan Gariš knižně, i když v knížce je propletený i ten Postránecký Macháčková atd. Takový humoristická detektivka docela milá. Souhlasím že i ta hospoda s výčepním který viditelně nemá rád když mu tak chodí lidi a dělá z toho sámošku je milá ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh nic extra, ale tradičně skvělá práce Františka Filipa s herci. Nejvíc jsem si vychutnal střet odlišných stylů mých dvou oblíbenců Josefa Vinkláře a Petra Haničince. Špičkové ale byly i výkony pánů Hlinomaze, Patočky a dalších. ()

Reklama

Reklama