Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série - (7/10). Black Mirror patří k seriálům, které tady jsou s námi už opravdu dlouho. První série měla premiéru v roce 2012 a od té doby prošel seriál nemalým vývojem. Jednak už dokázal nejednou svým fanouškům vyrazit dech, ale i tak trochu vytvořil nový subžánr, ke kterému se pak jeho konkurenti chtěli přiblížit. Seriál, který ukazuje místy velice znepokojivou budoucnost, ovlivněnou pokrokem lidstva v oblasti digitálních technologií a dalších vychytávek. Cením, že tvůrci počkali, než přejde Covid a potom vydali tento pro diváky hůře stravitelný seriál. Black Mirror patří mezi seriály, které sleduji nejdelší dobu. Takže se řadí mezi takové veterány, které mají místo hluboko v mém srdci, jako třeba Simpsonovi. Jsem tady s Black Mirror od první série a už i mi malinko přijde, že této antologii začíná docházet dech. Dokázala mi nespočetněkrát sebrat slova z úst. Tento seriál není rozhodně ten typ, který by se řadil mezi "binge". Po jednom dílu si musíte dát minimálně den pauzu, abyste to dokázali vstřebat. Tohle je hodně silný šálek kávy i pro otrlého fanouška, protože to prostě zasahuje do přítomnosti. Šestá série předvedla velmi nekonzistentní kvalitu dílů a šla velmi experimentální cestou. Některé díly se dle mého názoru odklonily i od samotné podstaty tohoto seriálu a to podle mě není moc dobře. Black Mirror se pyšnilo statutem, který si vybudovalo za více než dekádu a tento odkaz byl touto sérií trochu pošlapán. Z celkových 5 dílů považuji za opravdu povedené pouhopouhé 2 díly - Loch Henry a Beyond the Sea. Tyto díly symbolizují to, co na Black Mirror všichni milujeme. Silný zážitek, který pak divák musí rozdýchávat několik dní. Ostatní díly patřily buď k tomu průměrnému, avšak bez Black Mirror nádechu - Demon 79. Nebo to bylo Black Mirror, ale velmi slabé - Joan Is Awful. Pak je tady kapitola sama o sobě, která patří k tomu nejhoršímu, co tvůrci kdy vydali - Mazey Day. Celkově se jedná o spíš průměrnou sérii. Protože jsme dostali 2 výborné díly a poté 3 o dost slabší díly. Celkově si začínám myslet, že tvůrcům začínají docházet nápady a proto přicházejí s alternativními verzemi tohoto seriálu - viz. Red Mirror. Ovšem pořád si myslím, že má Black Mirror do budoucnosti co nabídnout. Nejlepší epizoda: Loch Henry (S06E02) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez debaty nejslabší BM série (a to se na ni čekalo nejdéle; možná už je opravdu čas "jít dál", protože nic netrvá stejné věčně), ale měla pár svých momentů, nicméně ty většinou pocházely z už "propraného materiálu". Nebál bych se říct, že třeba 'Beyond the Sea' (E03) krom své přestřelené stopáže nabízí jen variaci na 'Striking Vipers' z předchozí série, a i když mi předhodilo nečekané herecké duo, které jsem neočekával, že uvidím (Aaron Paul a Josh Hartnett - po obou jakoby se slehla zem, až na to video tour de house Aarona a fakt, že jsem zapomněl, že Josh hrál nedávno v Ritchieho 'Wrath of Man'). Nicméně, natahovalo se to, ale všichni jsme tak nějak tušili kam a jak to spěje, možná ne úplně přesně, ale bylo to jen slovy Toppera Harleye "Dlouhé čekání... (...) Ne tak, jak jsem čekal". 'Joan is Awful' (E01) byl slušný díl, který, pokud bych viděl jako první by mi asi dal naději a dojem, že se "teprve rozjíždíme" a ne, že tenhle průměr je vlastně vrchol, ale jako bych tohle už viděl x-krát, nicméně mě baví tyhlety 'dickovské' krádeže identit a mindfucky, simulace, protože se to dá v příběhu zamotat mnoha způsoby. Ale nic nového pod Sluncem, vážně. Už to tu bylo i v rámci samotné BM show. 'Loch Henry' (E02) poslední z těch, co stojí za zmínku a asi i nejnápaditější příspěvek, ale vlastně to říkám jen ze shovívavosti (a protože mám slabost pro to, jak vtipný nacházím skotský akcent), poslední dva díly mi přišly absolutně o ničem, a nebyl jsem schopný je regulérně sledovat a to i přes casting jako vždy skvělé Zazie Beetz (E04). Uff. 6/10 ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme si narovinu, že už 5. série nebyla úplně ideální, ale místo toho, aby se do ní narvaly odpadní díly, měla raději jen 3 epizody, což většině lidem vadilo. Ale ty 3 epizody byly koukatelné a bavily. V sérii šesté máme už 5 příběhů, z čehož 3 jsou koukatelné a 2 naprostý odpad. Do mého vkusu se trefil Loch Henry a Beyond The Sea. Jako naprostou břečku shledávám Mazey Dey a Joan je hrozná. Docela koukatelný byl i Démon 79. Kdyby se autoři vykašlali na kvantitu a víc zamakali na těch 3 dílech, byl bych asi více spokojenější a nemusel bych psát, že ta dřívější kvalita BM, na kterou jsme byli zvyklí, začíná lehce upadat a seriál nám už nedokáže přinést tolik kvality a originality, jak tomu bylo v minulosti zvykem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iné čierne zrkadlo. Zabúda už na svoje pôvodné kontúry, púšťa sa viac do thrilleru až hororu, no nenudí ani jednou časťou. Čierne zrkadlo sa síce mení, ale stále ostáva povinne čiernym, ktorá je tou správnou farbou. Dá sa predpokladať, že v prípadnom pokračovaní zase neuvidíme iné rozdelenie dobrých a zlých postáv, ako podľa orientácie, politického presvedčenia či samozrejme farbe pleti, ale ak príbehmi upúta ako doteraz, určite to bude dobrý filmový zážitok. V niektorých prípadoch takmer dokonalý. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Je vidno, že po prebratí NF to ide od desiatim k piatim, zatiaľ bola pre nich vrcholom jednoznačne len ich premiérová tretia séria. S4 je dosť rozporuplná, krátka, do istej miery nudná a priemerná. Po S4 som dúfal, že sa zlepšia resp. ak vôbec bude nejaká ďalšia séria, bohužiaľ prišiel zdá sa na psa mráz = S5 "nie je" Black Mirror. Aby som to trocha poopravil, je to BM len z časti, 2/5 epizód zapadajú do konceptu viac typického pre túto sériu príbehov. A z týchto dvoch, aspoň ako-takých epizód, je jedna epizóda celkom kravina (čo sa týka princípu príbehu) a druhá epizóda je skôr taká "výplň", ktorá by medzi ostatnými lepšími epizódami (v lepších sériách) vôbec nevytŕčala z radu ale skôr by pekne zapadala a držala krok, suma sumárum priemerne dobrá epizóda. Ostatné epizódy pôsobia, akoby boli vyňaté z iných žánrových epizódnych seriálov, niečo podobné, ako Beyond belief alebo Tales from the Crypt, ale taktiež samo o sebe pôsobia dosť šablonovito priemerne (najmä E05 a E06 sú neuveriteľné hľúposti, ktoré by mali patriť akurát tak do Scobby-doo). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama