Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu White Christmas řadím do této série a díky tomu uděluji pětikvalt, protože se tu nacházely 2-3 nejlepší epizody seriálu. Obzvlášť hororový druhý díl mi hodně sedl. Obecně by mi nevadilo méně dílů jako dříve s obzvláště promyšlenými nápady. Hodně se bojím nepříliš dobře přijaté páté řady, ale těch pár let, co už jsem s velkýma pauzama se seriálem strávil, si užívám...8,5/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria začala určite nie najlepšie. Prvá časť s nazvem Nosedive mi pripadala strašne umelá a uzkoprsa. Je fakt, že v tejto dobe sociálnych sieti je veľmi aktuálna, ale pripadal mi ten falošný, neprirodzený a afektovaný  svet už trocha cez čiaru. Playtest bola konečne jedna z hororových poviedok a bola fakt vynaliezavá. Shut Up and Dance bola vynikajúca časť. Bola pozoruhodne realistická a aj znepokojivá v tejto dobe internetu. A tiež úplne bez Happy endu, tak super. San Junipero je iná, ako predošlé časti a preto je celkom skvostná. I keď som za v nej ťažšie orientoval, tak nakoniec som všetko pochopil. Užasne. Men Against Fire disponuje zdanlivo jednoduchým dejom, ale pointa zas ukáže veľkú silu scenára. Hated in the Nation zas ukazuje, aké je ľahké zabiť človeka a šírenie nenávisti nebolo jednoduchšie ako je teraz. Keby sa naozaj toto aplikovalo do reálu, tak vrahovia ako Ted Bundy, Jeffrey Dahmer či Charles Manson by boli bez roboty. I keď začala séria priemerne, ale potom už všetky ostatné časti boli nadpriemerne. Silne 4*. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna seriálu „Black Mirror“ jen ukazuje výjimečnost tohoto počinu, stejně jako naprosto skvělé rozhodnutí, že se má jednat o seriálu, kde nebude až tolik dílů. V tomto případě se ale podařilo, aby i šest dílů bylo kvalitních. Každý si zde najde něco, ať už máte rádi sociální drama, trochu brutální akci, emotivní romanci anebo něco detektivnějšího. Všechno funguje velmi dobře. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nosedive: Hned na začátek tu máme velice nadprůměrný příběh a zároveň smutnou antiutopii na budoucnost moderních technologií a sociálních sítí. Úžasná Bryce předvádí skvostný výkon jako ovce moderní společnosti a my máme možnost vidět, kolik falešných úsměvů, komplimentů a náklonností je schopna kvůli "vyššímu postavení" ostatním lidem věnovat. Velmi dobré na zamyšlení nad celosvětovou falešnosti a materialismem. Na konci by vás to mohlo opravdu dojmout. 90% Playtest: Druhý hororovější, vcelku zábavný příběh s překvapujícím koncem, ale bohužel s absolutním dementem v hlavní roli, který nedělá nic jiného, než že jen řve na celé kolo. Varování před tím, že s moderní technologií a s lidským mozkem si není radno zahrávat.70% Shut Up and Dance: Všechny díly Black Mirrorr nějak souvisí s moderní technologiíí, s futuristickými, utopickými i antiutopickými motivy a třetí díl není výjimkou. Přesto, že se děj neodehrává v budoucnosti, poukazuje na to, kam spějí dnešní sociální sítě, hackerské dovednosti a kyber šikana a že není snadné udělat proti těmto internetovým nešvarům protiopatření. Depresivní, ale dobré. 80% San Junipero: Nadmíru originální příběh, který skrývá mnoho symbolů, nápaditosti a je možná dobré dát si ho dvakrát, aby vám vše do detailu zapadalo. Trvalo mi totiž strašlivě dlouho se do tohoto dílu nějak ponořit, protože jsem vůbec netušila, asi až někdy do třicáté minuty, o co tam vlastně jde. V té třicáté se to teprve začalo malinko rýsovat. A pak už jsem jen zírala. 90% Men Against Fire: Asi nejméně originální, nejslabší, ale za to příběh s nejlepšími hororovými prvky o vojácích s vymytými mozky. Bohužel to byla ale spíš nuda. 60% Hated in the Nation: Absolutně super krimi příběh s nádechem Akt X o vraždících včelách, které byly vyvinuty jako simulace opravdových včel, aby lidstvo nevymřelo. Pokud vám chybí Akta X, sáhněte alespoň po tomto díle. 90% Závěr: Třetí sérii rozhodně hodnotím jako nejpovedenější, protože nabídla spoustu nadprůměrných až vynikajících epizod a hlavně futuristicky poukázala na problémy, které by tento svět mohly za několik stovek let klidně potkat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • Když Karin Parke (Kelly MacDonald) sleduje televizi, je na ní zmínka o spuštění MASS Projectu armádou. Jedná se o projekt z epizody Muži pod palbou (2016), který upravoval realitu vnímanou vojáky. (hansel97)

Reklama

Reklama