Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelne slniečková budúcnosť v ktorej sa všetci idú posrať z lajkov a tak sú kvôli nim ochotný urobiť prakticky čokoľvek. Instagram atď dotiahnutý ad absurdum. Problém tejto budúcnosti nevidím v tom, že sa ľudia, ktorí naskočia na tento vlak budú do konca života pretvarovať. Problém vidím hlavne v tom, že ľuďom, ktorí tak žiť chcieť nebudú, budú odopierať rôzne služby vrátane zdravotnej starostlivosti. Takže nebudete mať na výber. A že sa kreditový systém pomaličky rozbieha v Číne ukazuje, že už od tejto absurdity nie sme ďaleko. P.S. Bryce Dallas Howardová, aj keď bola trochu pri tele, je stále sexy. P.S.2: tvorcovia CZ dabingu si zaslúžia pochvalu za použitie pôvodného dabingu v ukážke Kutila Tima, ktorého sleduje postava v TV. 7/10. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto byla vyloženě tragédie. Námět s pointou sice znovu a jako vždy skvělý, to zpracování už ale snad horší být ani nemohlo. Ze začátku se divák první půlhodinu nudí, protože jediné, co se v příběhu odehrává, je neustálé hodnocení všech okolo, dalších dvacet minut je pak snaha o to příběh alespoň nějak rozproudit a ten zbytek do konce je čistá trapárna prvního stupně spolu absolutním WTF nádechem. Navíc postava Lacie je přesně ten typ člověka, které nenávidím víc než cokoliv. Nudný a absolutně nezáživný díl, který byl navíc ještě neustále uměle prodlužován. 30 minut by bohatě stačilo. Dávám dvě, pokud už ale nepřijde nic ještě horšího, snížím na jednu. Edit 18.3.2021: Po druhém shlédnutí snižuju hodnocení na jednu hvězdičku. Celkově je epizoda na odpad, ale kvůli zajímavému námětu dávám aspoň půl hvězdičky. ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální horor, který se může měřit s tím nejděsivějším, co kdy bylo natočeno, kombinovaný s černou komedií? Proč ne. Je to dokonale ošklivá vize budoucnosti, od které jsme možná jen malý krůček. A možná ji už žijeme. Tak, či tak, Bryce Dallas Howard je ve spolehlivé režii Joa Wrighta naprosto úžasná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl dostává tak nějak úplně jiný rozměr, když jsem se nedávno dočetl, že má sociální status rozhodovat kolem roku 2020 o úrovni života čínského obyvatelstva. Něco takového je v mých očích přelomovým krokem k absolutnímu ovládnutí obyvatelstva. Když tak zavzpomínám na geniální knihu 1984 od Orwella, tak mi nezbude nic jiného, než George označit za velkého optimistu. Vše poukazuje na naprostou genialitu tohoto britského projektu. Myslím, že je všem zcela jasné, že jednotlivé příběhy nevymýšlí žádní retardi a že se jedná o hudbu opravdu velmi blízké budoucnosti. Celkem jsem byl tímto dílem uveden do rozpaků a začal jsem se vážně bát o svoji budoucnost na této planetě. Strach už jsem neměl pěkných pár let v jakékoli formě. Takhle silné kafíčko si nevařím dokonce ani já. Myšlenka tohoto dílu zcela přerůstá rámec filmové a seriálové tvorby, takže jsem jaksi ani nedostal příležitost hodnotit nějak jinak, než hodnotím. Česky mluvící auto pro spodinu tamní společnosti mě celkem pobavilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno