Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se tento film jevil jako jedna z tuctových černošských komedií, která se ničím neliší od podobných amerických komedií. Bylo by tomu asi tak, pokud by tvůrci nedostali poměrně originální nápad zmenšit jednoho ze známé komediální bratrské dvojky Marlon Wayans a Shawn Wayans na půl metrového chlapíka a ten se díky zábavnému příběhu nevydával za dítě. Nutno podotknout, že tento film není žádným filmařským uměním, ale díky vtipným dialogům a mnoha vtipným scénkám si udržuje poměrně solidní tempo a rozhodně dokáže pobavit. Obzvláště scéna, kde se zmenšený Marlon pere s Robem Schneiderem v kostýmu dinosaura mně velmi rozesmála. Herecké výkony jsou na podobný snímek dostačující a potěší i přítomnost několika známých jmen v mini rolích jako například Chazz Palminteri. Celkově se jedná o celkem povedenou oddychovou komedii, která nepatří k pokladům světové kinematografie, ale při špatné náladě rozhodně dokáže pobavit. Moje hodnocení 60% ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Big things come in small packages. Pidihajzlík ma jednu zásadní chybu, snaží se připomínat animované grotesky ztvárněním postav a i fyzickými gagy, bohužel je hraný a jediná skutečně funkční scéna v celém filmu je hra stínů s boucháním po hlavě. Jinak je poslední počin bratrů Waynsových neuvěřitelný, ve způsobu podání poselství retardovaný a hlavně ostudně předvídatelný, urážející psychiku zdravého jedince a pohrávající si s jeho fyzickou zdatností při "loskošných" fekálních vtípcích (pokakání, teploměr, kojení). Marlon Wayns jakožto titulní pidihajzlík se sice ksichtí, seč může, bohužel jeho pitvoření mi přišlo nesnesitelné a vzhledem k špatnému klíčování a kontrastu pozadí při užití digitálních triků i trapné a křečovité. Těch 7 nominací na Maliny je zcela oprávněných, nízké hodnocení nedávám proto, že se jedná o jednodušší komedii určenou pro černošské publikum (je spousta jiných, nejen černošských, u kterých jsem se bavil náramně, viz filmy bratrů Farelyových), ale protože je Pidihajzlík utrpení srovnatelné s Date Movie, jenom méně urážející. Jednou jsem se pousmál. Ale pokud máte chuť na Modrý blesk říznutý Agentem v sukni... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nechutné, odporné, hnusné, protivné, ošklivé, ohavné, odpuzující, děsné, hanebné, na zvracení, hrozné, bídné, mrzké, opovrženíhodné, nepříjemné, rozčilující, jdoucí na nervy, špatné, strašné... a tak dále - přece víte jak tahle řada pokračuje. A Pidihajzlík je ocejchován všemi těmito výrazy. Ale občas člověk má potřebu odpočinout si od těch Tarkovských, Kubricků, Scorseseů a zhlédnout pár přesně mířených kopanců mezi nohy, kterými jinak celý rok intelektuálně a povýšeně pohrdá. Zajímalo by mě, zda si jsou i autoři vědomi toho co stvořili či zda "tohle" byl záměr. 20 % - 80 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velice bizární, ale svým způsobem i docela vtipné. Když člověk sleduje digitálně zmenšeného bratra Wayanse (nevim jakej to byl, všichni se mi pletou ;-)), jak mlátí dinosaura Roba Schneidera, souloží se svou matkou nebo se nechá kojit, tak to někdy doopravdy nejde. Samozřejmě, že vcelku to je blbost, ale někdy se tomu zkrátka neubráníte. Taková menší guilty pleasure. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď som v ukážkach videl zmenšnehého Marlona Wyansa v dupačkách, tak som bol presvedčený, že tento film bude odpad! ako vyšitý, lebo pre dementné komédie nemám pochopenie. Niečo podobné som ale predpokladal aj u predošlého filmu Wayans Bros., kde boli zamaskovaní za ženy, no nakoniec som sa pri ňom celkom bavil a aj tu som sa prekvapujúco viac krát zasmial a vyložene trápne momenty prišli až na koniec, keď sa bratia dostali do konfrontácie s mafiánmi. Takže film obstál celkom dobre, ak ho porovnám napr. s väčšinou Sandlerovych filmov. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Percy donese Calvina v psím pelechu před dveře a schová se za keř. Následuje záběr z ulice na dveře a psí pelech a Percy jde vidět za keřem. Darryl otvírá dveře a dívá se na Calvina, přitom je vidět v záběru i keř za kterým má být Percy schovaný, ale Percy tam není. Až se Darryl zavře dveře i s Calvinem, tak Percy vychází z keře. (prochy10)
  • Lochlyn Munro, představitel postavy jménem Greg Phillippe, měl to samé jméno i v prvním Scary Movie. (ČSFD)
  • V době kdy mají nalému Calvinovi (Marlon Wayans) změřit teplotu rektálním teploměrem, Calvin se jen tak nedává a bojuje. Při boji stáhne modrý polštář pod sebe, ale v dalším záběru, když je přemožen a dávají mu teploměr do zadku, už tam ten modrý polštář pod sebou nemá. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama