Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 076)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Proč, Raimi, proč? No, asi to jednou přijít muselo a Raimi to tentokrát moc nezvládl. Není to špatný akční film, ale ve srovnání s předchozími díly je to prostě průšvih. Nebýt půvabných cameo roliček a kouzelné proměny ňoumy Petera v drsňáka Parkera (holt my ženy máme raději hajzlíky:-), je celý film v háji. S tím sentimentem už to Raimi tentokrát přepískl a scénář je celkově takový přiblblý. Škoda, mohla to být nejlepší komiksová série. Stalo se holt totéž, co u X-Menů 3, tam ale režijní otěže převzal Ratner. Tady bohužel není pro Raimiho omluvy. (50 %) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po geniální dvojce se Raimi a) dal k nějaké sektě vyznávající všeobecnou lásku a pochopení, b) na drogy, c) prostě zbláznil. Jak jinak si vysvětlit ty citové hyperboly, ve kterých Peter tancuje na ulici v dokonalém kvádru, či dostává od tetičky ty nejkýčovitější ‚rady do života‘. Všechno je tak nadsazené, že to prostě NEMŮŽE být myšleno vážně a Raimi si jednoduše dělá z diváka víc jak dvě hodiny absolutní prdel. Uznávám, vstřebat se to dá opravdu těžko. Na druhou stranu tak ale opravdový problém vidím v nedotažených postavách, kde zvláště záporákům chybí pořádná motivace (jinak Sandman i Venom parádní) a vlastně chybí absolutně všem. Taktéž škoda některých odfláknutých triků v akčních sekvencích, kde to v kontrastu s dokonalým Sandmanovým zrozením vypadá hodně blbě. V součtu dost nevyrovnaná jízda, která ale ani na vteřinu nenudí, i když jsem se občas přistihnul, že zírám s hubou dokořán a nebylo to jenom na tu nabušenou akci. Teď za čtyři, ať nežeru, s tím, že někdy časem si to musím dát znova, abych si to fakt srovnal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Raimi by se mel uz vysrat na Spider-Mana a konecne natocit dalsi Evil Dead nebo tak neco, protoze tohle uz moc nezvlad. Tezko rict, jak film hodnotit. Bud jako jednu z nejvtipnejsich parodii posledni doby a nebo naopak jako jeden z nejtrapnejsich komiksovejch filmu za hodne dlouhou dobu. Je sice hezky, ze Raimi pridal dalsiho zaporaka a dostal se tak ke trem, ale ani jednoho prakticky nevyuziva. Goblin je jen takovej chudacek, Sandman ma sice velkej potencial, ale taky nic moc nepredvede a Venom si furt stezuje, jak byl ponizenej a docela trapne chcipne. Navic tu jsou vetsi souboje prakticky tri, zbytek je jen takova americka telenovela a ani jeden souboj neni kulervouci. Kdyz je tu na zaver obri Sandman, tak mi pripomnel pajdulaka z Krotitelu duchu. Neustale nejaky dramaticky sceny, nekdo neco osklivyho udela, aby se vzapeti moh udobrovat a aby si co nejvic lidi pobrecelo. Takle ubrecenej film sem uz dlouho nevidel. Hudba uz taky nic moc, to dobry od Elfmana tu moc neni a uz se to oposlouchalo a nova hudba nic moc. Kamera je pri soubojich obcas zbytecne zmatena a uz se nekonaj ty dechberouci prulety ulicema. A triky rozhodne nevypadaj, ze by melo jit o nejdrazsi film vsech dob. Samozrejme jsou vetsinou velmi slusny, ale oproti prvnimu Spider-Manovi jsem zadnej kvalitativni posun nezaznamenal. Co se tyce hercu, Tobey uz se konecne castecne zbavil toho ospalyho vyrazu, jako frajer jdouci po ulici nema chybu, ale zase, kdyz se snazi delat zlyho, tak mu to moc neverite. Kirsten Dunst hraje sice slusne, ale tentokrat se mi moc vzhledove nelibila. Co se tyce Churche, tak ten byl skvela volba, vypada vysusene, i kdyz zrovna neni zmenenej v pisek. A pak tu jsou dva herci, ktery jsou naprosto bezchybny. J.K. Simmons a hlavne Bruce Campbell, ten fakt rulezz. Takze kolik dat hvezdicek, na jednu stranu jsem se i pres tezce prehnanou stopaz nudil jen minimalne, protoze je na platne jedna traparna za druhou a rozesmiva to, ale na druhou stranu, takle by komiksovej film urcite vypadat nemel, tohle snad nemoh Raimi myslet vazne a jedna se o nejhorsi dil, tak dam prumer. Tak po druhym skouknuti mi to pride, ze 99% vsech scen je hranejch desne na efekt a vzdy se neco stane "nahodou", ale tentokrat jsem se asi bavil vic, nez poprve, takze dam o hvezdicku vic. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Třetí Spidey podléhá velmi hloupému a nelogickému scénáři (americká vlaječka tomu dodala největší nádech stupidity, jelikož ten záběr tam byl naprosto zbytečný a působil jako pěst na oko), kde se většina děje točí okolo "Tak jde čas stuff"....je to škoda, jelikož bitky jsou opravdu spektakulární (lituju, že jsem to neviděl na velkém plátně, ale nebudu podoporovat ty čuráčky, kteří si říkají "čeští distributoři" a poslouchat zmrvený dabing) a určitě by si zasloužily více prostoru, stejně jako Venom..jehož potenciál nebyl využit ani z poloviny. Ono, všichni by se měli profackovat jak Raimi, tak čeští distributoři. (PERIOD) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nejsem fanouškem Raimiho, ani jeho Spider-Manovské série, ale tenhle snímek mě velmi příjemně překvapil. Po prvním zhlédnutí jsem byl šokován tím jak je to zábavné, všemi těmi náhodami a několika věcmi, které mi vadí i teď. Spider-Man 3 však oba předchozí díly překonává a to opravdu mnohokrát. Příběh se více než na akci soustředí na psychologii postav a to je dobře. Scénář sice není nijak úchvatný, ale zůsob, kterým Raimi slepil celý film dohromady je opravdu super. Mnohem více mi to celé připomínalo můj dříve oblíbený animovaný seriál. Celý film je podstatně tmavší a i děj je pochmurný. Peter má zase smůlu a navíc si jej vyhlédne jeden mimozemský symbiont. Zde je první věc, která mi trošku vadila, i když vzhledem k celé komixovosti filmu není až tak hrozná (než symbiont skočí na Petera uběhne velice dlouhá doba, ale přitom je už několik dní u něj doma). Rozfázování na více postav (dvě nové) je též velmi povedené, Tobey neumí přiliš hrát, a tak je každá chvíle, která není zaměřena primárně na něj jenom kladem. Příběh celkově mi seděl mnohem více než jak tomu bylo u předchozích dílů. Děj je sice trochu překombinovaný a navě kam dřív skočit, ale to mi tentokrát vůbec nevadilo. Dokonce jsem se i několikrát zasmál, od srdce. Romatické chvilky fungují a motivace hrdinů jsou docela jasné, film nejde přiliš do hloubky. Sandman není jako záporák nijak úžasný, ale vzhledem k tomu, že se tu hraje ař třetí housle to moc nevadí. Venom potěšil, je dokonce i skvělé ztvárněný - moje oblíbená postava - Green Goblin Jr. - ujde, ale o něj tu také až moc nejde. Celkově jsou akční scény přiliš chatické a ve většině případů se na ně špatně kouká. Navíc ta první je übertrapná. Poslední dvě věci o kterých byhc se rád zmínil je Peterova změna a efekty. Digitální efetky jsou totiž příšerné, některé scény jsou prostě animované a opravdu to nevypadá dobře, zdá se, že všechny prachy zde sežral písek. Bohužel, tohle je dost smutná stránka, ale na druhou stranu mi to až tak moc nevadilo, jen jsem se divil. Peterova přeměna se mi dost líbila, konečně se totiž začal chovat normálně (až na tu obohou chůzi po ulici nebo co to mělo být) a dokonce mi i ten chlapec byl sympatický. Navíc s tím účesem nevypadal Tobey tak uboze jak v normálu. Ale jak se zdá, jsem tu jediný, kdo tenhle názor má. Pokud mohu púronluvit tvůrcům do duší, tak další díl bych si nepřál. Trojka je důstojným zakončením celé série a jsem za ni (jen já?) velmi rád. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Severoamerické tržby byly 336,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 895 mil. (NIRO)
  • Na písečných tricích, které si trojka žádala kvůli účasti sypkého superpadoucha Sandmana (Thomas Haden Church), pracovalo 200 programátorů tři roky. Na place se pak používal i reálný písek přivezený z arizonské pouště a také jemně namletá kukuřice. (Pumiiix)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama