Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 076)

pan Hnědý

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy jsem se tak naposled nudil v kině jako u toho dle snímku. Asi u Van Helsingu a to je co říct. Iritovaly mě rovnou měrou odpudivý scénář, velmi slabá režie a hlavní záporák, který měl vše vysvětlit tak, aby to i ti nejhloupější pochopili. Reagoval bych jinak v dětských rokách a měl bych jiný pohled na tenhle závěrečný díl trilogie, který začal tak působivě. Velká škoda, ale i mistr (Sam Raimi) se někdy utne. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak strašně nasrán jako většina uživatelů zde, dokonce bych řekl, že tento film v některých bodech předčil své předchůdce, no jedno je jisté. Co se týče dostatečného popsání všech zůčastněných charakterů, Spidey 3 dost kulhá a utápí se v přílišně velkém víru klišé a blbosti. Raimi by musel tohoto Spidermana propracovat mnohem víc, aby se dalo vůbec začít říkat něco o úžasném třetím díle. Nebo to je možná způsobeno tím, že je film příliš krátký. Ocenuji Raimiho snahu udělat z filmu absolutní vizuální a akční jízdu, která diváka nechá čumět na plátno z otevřenou hubou, ale co z toho, když chybí pořádný děj a co je ještě horší, chytré dialogy. Vztah MJ a Petera znovu prochází krizí jako z dvojky vystřižené, dva ze záporáků nejsou takoví, jaké bych si představoval a třetí má velmi málo prostoru (což vlastně vyplývá z té přemrštěnosti..) Ale naštěstí akční scény vypadají mnamózně, samotný Spidey ještě stále má něco z té své úžasnosti a rozhodně je to nejakčnější díl.. Trochu by se to dalo přirovnat k X-Men 3, i když ti na tom byli přece jen lépe. Raimi prostě dokončení trilogie přehnal a nedokázal ho ukočírovat tak, jak si to představoval. Přes obrovský rozpočet rovnající se tomu Avatarovskému je to jen bezpáteřní nuda, co se postav týče a to zamrzí o to víc, když hlavně ti záporáci byli tak nadějní. PS: podle výdělků ale lidem stačí stále jen ta akce.. Přesto doufám, že se to takhle nebude odvíjet dále. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Není to o moc lepšíl ani horší, než předchozí oba díly. Je tam zcela přiměřeně akce (bál jsem se, že jí tam bude málo, ale bylo to akorát, víc by bylo moc), hrozá spousta vaty okolo, která je poměrně zábavná (až na nesmírně trapné mentorování, které se tvůrci snažili nacpat úplně všude) ale oproti předchozím dílům je tu mnohem více srandy. Emo - hitler Peter parker v černém sáčku je prostě k sežrání, a scéná v redakci s práškama - už jen kvůli ní stojí za to na to jít. Ale co ty triky...Nevypadají líp, než v prvním, nebo druhém díle (Dr. Octopus zůstává nepřekonán) - jen jich je víc (kolikrát na úkor přehlednosti, protože Raimi nám naservíruje třeba dvouminutovou akční scénu v jednom záběru, kde líta Spidey, Goblin, pavučiny, bomby, proplítá se to mezi baráky a mezi rourama.... a kamera tam lítá v luftu... V podstatě každá scéna je nečím spektakulární (veliká pavučina, veliký Sandman, Veliký Sandman a nad ním velká pavučina)... V todle směru to tvůrci přepískli. Herci jsou fajn, až na Maguiera, který je prostě strašný dřevo (pokud zrovna není Emo, tam je docla fajn), scénář je debilní a potenciál 3 záporáků zcela nevyužit, aspoň že ten Elfmanův hudební motiv zůstal nezabit... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední exkurze po newyorských střechách, s Peterem Parkerem alias Spider-Manem. Zde se dočkáme hned tří záporáků, asi nejlepších triků z celé série (např. ztvárnění Sandmana bylo opravdu super) a také zajímavého, trošku komplikovaného příběhu. Náš oblíbený hrdina Spidey totiž tentokrát není jen ten klaďas, jak ho známe, ale kvůli jistým vlivům černé hmoty se dostane do potíží, kterým jen těžko bude čelit. Dokáže to? Skvělé zakončení jedné z nejlepších komiksových trilogií a Raimiho přesný zásah do mého diváckého vkusu. Největší emoce, nejlepší díl. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, suverénna a skoro celú svoju stopáž intenzívna eyecandy zábava pre malé deti s popcornovým Sandmanom a Coca-Colovým Symbiontom. Paradoxne mi prišiel tretí Spidey oveľa menej ukecaný a patetický ako jednotka a dvojka (kde sú tie vlajky?) a "nutné" vzťahové pletky menej rušivé. Raimi u mňa ostáva borec a podobne ako Jacksonovi (King Kong) mu prajem splnenie svojho sna práve takýmto spôsobom (dúfam, že sa dostaročne vyjašil). Myslím, že čím menej je človek fanda comixového pavúka (potažmo predchodzích dielov), tým lepšie sa bude baviť. Spokojnosť aj keď je prakticky celý film jedna veľká náhoda. 90% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Snímek byl rozesílán do kin pod mnoha fiktivními názvy, například Two Timing Friend, Back for More či Listening Heart. (imro)
  • Ve scéně, kdy Spider-Man (Tobey Maguire) provrtá pěstí Sandmanovu (Thomas Haden Church) hruď, zastupoval Maguirea boxer, který se narodil bez pravé ruky, aby paže zabořená v těle působila co nejpřirozeněji. (zdenur)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama