Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (168)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru „oddechovka“ hodnotím velmi kladně, Jean-Paul Belmondo v životní formě, v nejlepších letech a jeho komediální talent je bez diskuze fantastický, srší z něj energie a valí si to po celou dobu ve vysokých otáčkách.. Nesmírně obdivuji to nasazení, se kterým se pouští do všech eskapád, převleků, fantazií a samozřejmě neodolatelných lží, bylo mi potěšením, nasmála jsem se dosyta.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z prototypů francouzské komedie - krásné ženy, světáčtí muži, lehce kriminální zápletka a Jean-Paul Belmondo. Celý film se nezastaví - pobíhá sem tam, podvádí, svádí krásné ženy. Loupež na zámku je přímo dokonalá. Philippe de Broca Belmondovi ze všech "jeho" režisérů asi nejvíce rozuměl a tak nechal jeho komediální potenciál plně rozvinout. A vznikla tak komedie, která vždy dokáže napravit každou blbou náladu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenapraviteľný mal šancu pobaviť divákov, ktorí nekriticky obdivujú Belmonda. Ja medzi nich nepatrím, aj keď v Belmondovej bohatej filmografii viem nájsť množstvo nadpriemerných až mimoriadnych filmov. Ale ani taký populárny herec nedokáže sám utiahnuť film, do ktorého scenárista vložil viac bláznivých, než vtipných situácií. A tak som namiesto smiechu a zábavy pri jeho sledovaní mal skôr pocit trápnosti a nudy. Je mi to trochu ľúto, ale viac ako dve hviezdičky nemôžem dať. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO PO DLOUHÉ DOBĚ ZNOVU Po dvou letech od velkolepého vícevrstvého Muže z Acapulca se  duo  Phillipe de Broca+ Jean Paul Belmondo vrací s tentokrát komornější prostší hříčkou o nenapravitelném vykutáleném podvodníčkovi, kterého zarazí  až láska. Jean-Paul Belmondo zde ale dle  svého očekávání  mohl naplnit svou lásku ke převlekům (kdyby tušil, co ho čeká o pár let později v Bezva fintě) a stejně jako ve starším Sympatickém darebovi skvěle rozvinout svoje obratné žonglování se slovy a profesionální mystifikování. Jednotlivými podvodnickými situacemi  Belmondo bruslí samozřejmě naprosto, lehounce, důvtipné a jeho slovní kolotoč je prostě radost sledovat. Ačkoliv mám ve starých komediích celkem rád loupežné zápletky , tak tady s jejím příchodem (a vlastně vůbec prvním příchodem nějaké regulérní  zápletky)  se tato velká podvodnická jízda trošičku  zastavila, ale ještě přinesla  například vynikajcí pasáž se spojením krádeže a romantického večera, která vedle restaurační  scény s knírkem patří asi k nejzapomatovatelnějším momentům celého filmu. Jo, jak už to tak u Belmondo bývá, tak jde celkově o  lehkou, šarmartní  podívanou se zdařilým, jak slovním, tak vizuálním humorem i trochou romantiky, takže šarmartní to je i bez výraznějšího hudebního podkresu i režie. Ale  stejně jako ve spřízněném Sympatickém darebovi to má slabší druhou polovinu než první a pár hlušších míst.  S původních pěti hvězd nakonec po zralé jedno vteřinové úvaze měním hodnocení na pěkné čtyři. Ale opět jsem se pěkně pobavil, o tom žádná. A každý ze tří Belmondových hlavních dabérů na něj perfektně seděl...zde Miroslav Moravec, který sice na Třísku a mladého Krampola (!) úplně nemá, ale i tak je skvělej. Známku na telefon...tady si ji beru, neobtěžujte se, díky  ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dnešním komediím se tato ani trochu nepodobá - a to je její klad. Naopak záporem je dost takový ten nádech toho francouzského humoru(i když co bych čekala od Francie jiného?). Vzhledem k tomu, že hlavní roli hraje Jean-Paul Belmondo jsem ale čekala trochu lepší kvalitu. Sám Belmondo byl jako vždy skvělý, tak proto mi nezbývá než udělit 4 hvězdy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných scénách u bazénu jde vidět, že rozmluva Camille (Julien Guiomar) s Victorem (Jean-Paul Belmondo) je sestříhaná. V jedné scéně sedí ve stínu a bez občerstvení, ve druhé na slunci s občerstvením. Tomu odpovídá i Viktorův župan. Obojí se však odehrává ve stejný moment, protože Charlottin otec odchází na golf. (fifas2)
  • Ukradený triptych údajně pochází od umělce El Greca. Ten ve filmu se mu však ani zdánlivě nepodobá. U malíře je uváděn jediný triptych, a to „Modenský triptych“ z roku 1568. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama