Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (426)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Strhující série, kvalitou psaní a poctivostí produce suveréně převyšující všchny vysokorozpočtové seriály poslední doby. Mám příliš málo prostoru, abych zde mohl dostatečně vynachválit casting seriálu a herecké výkony či brilantní scénáristickou práci, pro mě naprosto ideálně balancuící historická fakta s barvitou, "nedosažitelně vzdálenou" dobu zlidšťující a příbližující fabulací (jako náznak příkladu toho, co tím myslím, pomněte nástěné malby Římanů s masivními penisy :-)). Rozhodnutí tvůrců neutopit masivní stomiliónový rozpočet za několik digitálně velkolepých scén, ale soustředit se na komorní (o to více poctivou a úchvatnou) dramatizaci osudů několika klíčových postav oné slavné doby, kvituju s maximálním uznáním, stejně jako nápad suplovat vznešenou latinu alespoň čistou britskou RP angličtinou. Za sebe tedy vztyčený prostředníček Schofieldovi a Burrowsovi z Prison Breaku trosečníkům z Lostu i hrdinům z Hrdinů... já se klaním majestátnímu Juliu Cesarovi, Marku Antoniovi, Cicerovi, Brutovi, Luciu Verinovi, Titu Pulovi a vůbec celému tvůrčímu týmu seriálu Řím. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aneb jak k získání diváka stačí dobrý rozpočet, masky, atraktivní lokace, občasná fajn kamera - a nic dalšího. Z Říma se hned v první sérii vyklubal obrovský seriálový omyl s co nejkrutějšími zápletkami, stupidními dialogy a nefungujícím zasazením do dobových reálií. Rád bych dal seriálové antice šanci, ale absolutní otrávení z většiny hlavních postav mi všechen potenciál obrátilo naruby. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který se nebojí zobrazování explicitních scén (dokonce na tom založil svou propagaci). Důležitější ovšem je, že to má opravdové hrdiny kterým jsem fandil a záleželo mi na nich. První díl pro mne byl spíše zklamáním, ale rozjede se to a je to stále lepší a lepší až do emocionálně vypjatého a bohužel nemilosrdně krutého finále (mluvím zde o první sezóně). Tvůrci důmyslně spojili historická fakta s fiktivními hrdiny, tak že je to zábavné ale nejedná se podle mne o žádné rouhání vůči historii. Herci jsou naprosto skvělí a já jako divák nadšen. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s odstupem shlédl znova obě dvě série a musím potvrdit, ze si film mých starých 80% zaslouží. Hodnotím autentičnost, herecké výkony, charaktery postav (druhá série je samozřejmě o něco slabší, protože mě však zajímalo, jak některé postavy dopadnou, nevadilo mi). Navíc se moje jedenáctiletá dcera se seriálu doslova "zažrala" (při prvním sledování přibližně před rokem ji tak nezaujal) - je super, že pro ni mám tak přitažlivou "učebnici" římského světa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriály z produkce HBO jsou často velmi kvalitní a prakticky za každý by ČT1 nebo Nova museli děkovat nebesům (hned potom co by dali dohromady velký opravdu velký rozpočet....). Řím v podstatě není výjimkou. Je rozmáchlý a velkolepý, ale bohužel ne tak dokonalý jako jeho konkurence (např. Carnivale, který je bezchybně stylizován a úžasně napsán). Seriál je také lehce srážen nedostatek osobností mezi hlavními postavami a "známým" dějem, který nebude pro nikoho aspoň maličko znalého překvapením (to se týká hlavně historicky doložených událostí). Linie okolo Vorenuse a Pulla mi nepřišla příliš zajímavá a kromě řešení nevěry jeho manželky snad i zbytečná. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • V roce 54 př.n.l. zemřela během porodu Pompeiova manželka Julie (Caesarova dcera). V seriálu se Caesar o její smrti dovídá až po porážce Vercingetorixe v Alesii (52 př.n.l.), tedy až dva roky po její smrti. (mahler)
  • Olivovníky v posvátném háji jsou 200 let staré. (Reiniš)
  • Atia (v seriálu Polly Walker) ve skutečnosti zemřela roku 43 př.n.l., tedy jestě před bitvou u Filipp (42 př.n.l. v Makedonii), ve které Antonius a Oktavián porazili Bruta a Cassia. (mahler)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama