Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Strhující série, kvalitou psaní a poctivostí produce suveréně převyšující všchny vysokorozpočtové seriály poslední doby. Mám příliš málo prostoru, abych zde mohl dostatečně vynachválit casting seriálu a herecké výkony či brilantní scénáristickou práci, pro mě naprosto ideálně balancuící historická fakta s barvitou, "nedosažitelně vzdálenou" dobu zlidšťující a příbližující fabulací (jako náznak příkladu toho, co tím myslím, pomněte nástěné malby Římanů s masivními penisy :-)). Rozhodnutí tvůrců neutopit masivní stomiliónový rozpočet za několik digitálně velkolepých scén, ale soustředit se na komorní (o to více poctivou a úchvatnou) dramatizaci osudů několika klíčových postav oné slavné doby, kvituju s maximálním uznáním, stejně jako nápad suplovat vznešenou latinu alespoň čistou britskou RP angličtinou. Za sebe tedy vztyčený prostředníček Schofieldovi a Burrowsovi z Prison Breaku trosečníkům z Lostu i hrdinům z Hrdinů... já se klaním majestátnímu Juliu Cesarovi, Marku Antoniovi, Cicerovi, Brutovi, Luciu Verinovi, Titu Pulovi a vůbec celému tvůrčímu týmu seriálu Řím. 90% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s odstupem shlédl znova obě dvě série a musím potvrdit, ze si film mých starých 80% zaslouží. Hodnotím autentičnost, herecké výkony, charaktery postav (druhá série je samozřejmě o něco slabší, protože mě však zajímalo, jak některé postavy dopadnou, nevadilo mi). Navíc se moje jedenáctiletá dcera se seriálu doslova "zažrala" (při prvním sledování přibližně před rokem ji tak nezaujal) - je super, že pro ni mám tak přitažlivou "učebnici" římského světa. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Seriál „Řím“ z období antického Říma, je to nejlepší co se kdy nafilmovalo o historii Říma. Projekt celého seriálu si udržuje po celou dobu maximální kvalitu. a to není u tak dlouhých seriálu obvyklé. Alfou a omegou tohoto impozantního historického seriálu jsou dva římští vojáci Paulus Vorenus a Titus Pullo. Životní příběh těchto postav není fiktivní, ve svých příbězích nás provázejí dějem velkých politických intrik, úklady, všude přítomné smrti z jedné z nejstabilnějších kultur antického světa. Celý seriál ukazuje život v antickém Římě i v nejmenších detailech. Jak žili, co je tížilo a jaké měli problémy. Herci do rolí jsou typově velmi dobře vybráni. Z hlediska faktu historie popis života Římanů a Gaia Júlia Caesara v projektu není vždy vše 100%, ale komu na tom dnes záleží, nejde o věrný dokument doby. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Výprava 9/10/// +jednoznačně výprava a realismus, plno krve násilí a sexu, tedy něco co jinde neuvidíte, hlavní postavy zajímavě proplouvají seriálem a ostatní rychle jedna po druhé mizí, tak jak to historie nabízí, na konci moc postav nezůstane, seriál má velký rozsah a to jak časový tak i historický -přijde mi, že největší válečné scény jsou vystřiženy, opravdu málokdy narazíte na velkou bitvu jako třeba v Gladiátorovi, často dojde jen k "řečnění" o tom co se stalo, rovněž přechod mezi díly mi přijde jakoby na sebe nenavazovali/// Po Deadwoodu další realistický pohled, který nám tentokrát detailně poodkryje dobu starověkého Říma. To co už známe z historie a to co už jsme viděli mnohokrát tu uvidíme znovu. Jenže tentokrát jinak a dost věrně a uvěřitelně. Nebo snad opravdu věříte tomu, že byly hodní a zlí? Ne nikoliv, každý chtěl mít moc, bohatství a slávu nebo se jen snažil přežít a proto se mnohdy neštítil ničeho. Nás provází dva hlavní hrdinové, kteří se často dostanou do víru dějiného dění. Dá se říct, že jsou u všeho, přestože že se do historie nezapsaly. Tímto seriál získává i jiný rozměr a jak jsem už naznačil, vy to budete s těmito postavami prožívat také. Nakonec dám pátou hvězdičku, protože i druhá řada má o čem vyprávět. Možná, že je ještě o chloupek lepší a upřímně, klidně bych si dokázal představit i třetí řadu. Škoda, že do toho tvůrci nešli, protože historie Říma ještě nekončí./// Celkem 85%/// ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dve veci - 1. konečne starovek, kde plebs neslúži len čoby pozadie pre veľké dejinné udalosti, ale priamo pred očami diváka žije svojim každodenným životom so starosťami a túžbami, ktoré tak dobre poznáme dodnes. Príjemné, autentické, osviežujúce! 2. CÉZAR - alebo presnejšie povedané herec Ciarán Hinds, ktorý je zdá sa na dobrej ceste k zaslúženým úspechom a popularite. Do svojej postavy vložil všetko to rozporuplné čo o nej vieme a s prehľadom ostrieľaného profesionála v najlepších rokoch všetok ten zdanlivý miš-maš pretavil do dokonalého portrétu - portétu, ktorému nechýba síce majestátna, no nemenej strašná túžba po moci (živená neskrývanou samoľúbosťou a obalená v jagavosti teatrálnych gést), čoby hlavný motív jeho sebavedomých rozhodnutí, ktoré sú zase ale nie až tak zriedka skutočne múdre, snáď až vizionárske. Až po prvé bodnutie v senáte tak hlavne vďaka nemu máme čo dočinenia s vyrovnanou a vzrušujúcou šachovou partiou. Pretože vlastne všetky postavy sú veľmi dobre napísané, pokiaľ možno verné svojim historickým predobrazom a herecky zvládnuté. ...záverom: Teším sa na druhú sériu, Octavianus vyzerá byť tiež v mimoriadne schopných rukách (mladučký Max Pirkis - bude sa mať čo obracať), udalosti naberú spád, vrátime sa do Egypta k IMHO sympatickej predstaviteľke Kleopatry a dvojka Lucius Vorenus a Titus Pullo sa snáď postarajú o to, aby sme kvôli tomu všetkému neobišli ani páchnuce rímske uličky. I keď práve miestami za vlasy pritiahnuté príbehy tých dvoch (boli všade!) a veľké očakávania do budúcnosti sú tým dôvodom, prečo štyri a nie päť. Zostávame triezvy, ušetríme ...a uvidíme! ----- 31.5.2011 - druhá séria sklamala strašným spôsobom, od nepochopiteľnej výmeny predstaviteľa Octaviana Augusta, cez vyvrcholenie väčšiny konfliktov, ktoré by možno veľmi slušne vyzneli v nejakej telenovele, ale nie vo veľkom seriály produkcie HBO. Až na Pulla som v priebehu prvých epizód znenávidel všetkých a než aby som sa o ich osudy bál, prial som im ten najhorší (a čo najrýchlejší) odchod zo scény. Je tu ale jedno pozitívum - keď som sa dozvedel, že s týmto seriálom HBO končí, bol som smutný... teraz už nie som! A akokoľvek veľmi nechcem (pretože prvá séria si to nezaslúži) , hodnotenie musí dolu. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • Svíce a olejové lampy byly ve skutečnosti plynové, zapalované skrytou hadičkou. (CliffLee)
  • Už v roce 1989 se zrodil návrh na projekt Rome. Natáčení začalo v březnu 2004 a o rok později v květnu skončilo. (Reiniš)
  • Ray Stevenson (Titus Pullo) velmi záviděl Jamesu Purefoyovi (Markus Antonius) jeho kožený krunýř, protože všichni herci nosili velmi nepohodlný kovový, zatímco Purefoy jako jediný kožený. (CliffLee)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno