Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 034)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Planeta Teror je stejně jako celý projekt Grindhouse perfetkně promyšlenou skládačkou. Známí tvůrci si hrají a točí svůj velký sen, příčemž obří marketingovou masáží dopřávají svému dítku tu největší možnou reklamu. Planeta Teror funguje na výbornou. Ač odkazuje na ty nejpokleslejší žánrové kousky, sama se stává plnohodnotnou podívanou plnou těch nejpodivnějších nápadů. Planeta Teror působí jak perfektně zvládnutou vizuální stránkou, tak i nápadným hudebním doprovodem, který vykrádá to nejlepší z autorského Sin City. Planeta Teror je film, který nabízí většině divákům alespoň jeden moment, který dokáže zásahnout. Sám jsem chrochtal blahem u scény, kdy žena uprostřed noci stopuje na silnici protijedoucí automobily, přičmež za zády má temný mlhavý opar. Planeta Teror je nejabsurnějším hororem roku 2007, šílené nápady, znechucení, sex... Planeta Teror. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jóóó, tak to byl námrd jak prase. Doporučuji koukat při konzumaci nějakýho těžkýho jídla s omáčkou, pročistíte si totiž žaludek a znečistíte si WC a zřejmě trhnete i Váš osobní rekord v délce blití. Některý scény jsou totiž výživa nad výživu. Nejvýživnější je asi každá scéna zaměřená na fikání koulí, pro nás kluky velmi citlivé téma. Na jiné téma je zase ta kočka se samopalem místo nohy, asi už jsem úplnej úchyl, ale mě to přišlo nebetyčně sexy. Vlastně vůbec, v tomhle filmu co holka, to vítaný host v mý posteli. Film, kde lítají hlavy, ruce, nohy, fikají se koule, střílí se, bouchá to, požírají se lidi, vymačkává se hnis z těla přímo do ksichtu člověka je prostě rajcovní každým coulem. Žádná planeta ještě nebyla tak bombasticky stvořená, jako brutalitou obydlená, krví nasycená a zábavnou nadsázkou přeplněná Planeta Teror. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Rodriguez svého "bratra" Tarantina porazil na hlavu ne proto že by byl lepší režisér, ale proto že se narozdíl od do sebe zahleděného individua rozhodl natočit film nejen pro své vlastní bulvy, ale i pro diváky. A podařilo se mu to takřka na jedničku. Planeta Teror je hláškami nabítá, třeskutá akční jízda, v níž se první polovina zaměřuje hlavně na postavy, aby v té druhé rozjela efektní show, plnou rozstřílených zombíků, zvrácených výjevů a fascinujícím způsobem zábavných momentů. Takhle měl Grindhouse vypadat celý. Jako totálně céčkové dílo bez hlubší myšlenky, ne jako film sobce, jenž se snaží celému světu ukázat, kolik filmových "klenotů" zná. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DEATH PROOF obsahoval plno ženských dialogů, skvělého napětí o kterém se postaral kaskadér Mike se svou železnou karoserií, výborný scénář a zachycení období 70. Let (hudba, ruční poškození filmové pásky, filtry, šum). PLANET TERROR je jiný - obsahuje akční splatter bez slitování, černý humor (zejména Tarantinovi koule), krásné ženské pohledy a pěkné prdelky (podoba Death Proof). Ve výsledku těchto dvou filmů je mi ale bližší Tarantinův DEATH PROOF, protože není tak prázdný. Rodriguézův TERROR mě trochu připomněl krvavý Braindead a závěrečnou vyvražd’ovačku v From Dusk Till Dawn (trochu čerpal z vlastního srdce), takže velký plus! Série GRINDHOUSE je jen komerční záležitost a s popcornem v ruce si ho jako neutrální divák užívám na maximum! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka jednoho celku. Planet teror se hlásí do služby a doplňuje tak Death proof. Společně tvoří Grinhouse a pokud budete chtít a na internetu (youtube) si najdete zbylé fake trailery, budete mít konečně stejný pocit jako měli "Ti šťastní" američané, když na obojí dohromady šli naráz do kina. Osobně jim nezávidím, protože nejsem člověk, co má v pokoji 4 plakáty Pulp Fiction (pokaždé s jinou postavou a to jen proto, že mi ostatní neprodali ...) a spí s Biblí od Quentina Tarantina pod polštářem (a to jsem vynechal originální kytaru Banderase z Desperada koupenou na eBay). To se mě opravdu netýká a QT je pro mě jen obyčejný pošuk, který potkal jiného pošuka, který dřív uměl točit, ale teď všechen svůj talent snaží ztratit na šílených snímcích jako jsou Spy kids nebo Žraločák a Lávovka. Zpět k Planet teroru. Bál jsem se, že tato pocta Béčkovým snímkům bude totální kravina, při které se ukoušu nudou stejně jako u předešlé části, death proofu. Pravda byla však jinde a chvílemi jsem se bavil velmi zvráceným humorem, ale hlavně díky mnoha vtípkům, kterým je film propleten(např. ztracený kus filmu, "ten, co nikdy nemine..."). Všechny "béčkárny" včetně vzhledu celého snímku se povedli, ale i tak nemohu říct, že snímek nějak výrazně funguje a je skvělý. Zasmál jsem se, párkrát se ironicky pousmál a tak to pro mě končí. Nic víc nic méně. Jako poctu to beru a snímek ukazuje schopnosti Rodrigueze natočit dobrý film. Bohužel musím hne dodat, že jsou vidět i jeho obrovské slabiny v tempu, celkovém napětí a akčních scénách, které kdyby nebyly jen "Bum Bum" tak by je pravděpodobně nezvládl. S tímto vědomím, že RR nikdy asi nenatočí pořádný Áčkový snímek musím doufat, že aspoň nebude točit pastelově barevné 3D slátaniny s Quentinem v roli vypravěče. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • V úvodní scéně, kdy Cherry Darling (Rose McGowan) tančí u tyče, je možné v zrcadlech zahlédnout celý filmový štáb. (Ondrej120)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama