Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelný český název, který jen ukazuje na to, jak málo distributoři o filmy stojí a jak se o ně zajímají. On je to tedy v konečném důsledku podprůměrný film, ale aspoň na tomhle si můžou Češi dát trochu záležet. Billy Bob si zde hraje postavu, kterou si zopakoval ještě několikrát, ač pod jinými jmény a v jiných filmech. Prostě drsňák, co má ve všem jasno a nesnáší loosery. Celé je to o klukovi, který chce získat holku tím, že se chová jako naprostý debil. A teď přijde kouzlo! Ono to funguje! Ach jo. Tohle se nedá sledovat po sté... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Roger (Jon Heder) je totální looser. Pokud byste někde našli učebnici s definicí loosera, byl by tam určitě Roger jako ilustrační foto. Pracuje sice jako dopravní policista, ale většinou místo vybraných pokut ještě přijde o uniformu (o cti ani nemluvě). Jednou mu kamarád řekne o tajném kurzu, kde Dr. P (Billy Bob Thorton) učí Rogerovi podobné jak získat sebevědomí. Rogerovým hlavním cílem je získat lásku Amandy, své sousedky - ale když ji Dr. P uvidí, sám na ní dostane zálusk - a Roger se musí setsakra snažit, aby svého učitele porazil ... Což o to, idea filmu je vcelku originální, i herci jsou pro své role vybráni docela dobře (ve vedlejších rolích se mihne pár známých jmen - Luis Guzmán, Ben Stiler, Horatio Sanz či Michael Clarke Duncan), ale ke konci už těch zvratů (ne zvratků!) bylo příliš, že jsem chvilkama nevěděl, kdo, co, jak a proč. Ale nemůžu říct, že bych se vcelku nebavil, a nebýt "velevtipného" závěru v letadle, tak bych možná dal i 4*.... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips so svojimi komédiami u mňa zatiaľ vždy zabodoval na úrovni štyroch hviezdičiek. Moje hodnotenie jeho štyroch filmov síce vždy balansovalo nad zostupom k nižšiemu hodnoteniu, no svoj nadštandard si udržalo. Sympatické trio v hlavnej roli, príjemne nenásilná romantická vsuvka medzi Jonom Hederom a Jacinda Barrett filmu vôbec neublížila, viac sa film však orientuje na komediálny nášup, ktorého autormi je neskutočne hláškujúce duo Heder - Thornton. Scenár je predvídateľný, námet má však svoje čaro, Heder zahral svojho strémovaného mamľasa dokonale, vedľajšie (humorne podporné) postavy fungovali stopercentne a ja som sa bavil. 75%. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil na třetiny. První je o tom, jak dr. P z bandy zoufalců (včetně Rogera) dělá sebevědomé frajery (40%), druhá o tom jak dr. P přebere Rogerovi dívku Amandu, jak o ní bojují a navzájem si dělaj naschvály (20%) a třetí je o tom, jak Roger s kamarády (a Benem Stillerem) vymyslí, ve snaze získat Amandu zpět, na dr. P léčku (když přivřu obě oči tak 60%). Pak ještě přijde ňákej pokus o překvapení diváka a konec. Díky bohu. Film je dosti rozháranej, občas se dostaví nuda a hlavně: není nijak zvlášť vtipnej. Žádnej smích se nekoná, spíš jen občasný úšklebky. Suma sumárum - zklamání, Todd Phillips má určitě na víc, tentokrát se moc nepředved. ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

Hovadina u které nevím, jestli je zde větší trapák už klasicky Heder nebo tentokráte Billy Bob. Navíc i všechny vedlejší "komické" postavy jsou vyloženě trapné (snad vyjma Stillera a Guzmana) a křečovitostí svých postav si můžou podat ruce s nohou leckteré 75-leté babiny.. A co se týče příběhu, ten je k uzoufání nudný a prvoplánově tak naprosto dementní, že pokud si v předsíni hodíte pod nohy slupku od banánu, dostanete ve výsledku o dvě třídy lepší komedii – a tak nemáte-li po ruce jiný film k pobavení, doporučoval bych zaběhnout si do zeleniny. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Ben Stiller svou roli natočil za dva dny v Kalifornii, měl totiž tak nabitý rozvrh, že se nemohl dostavit na natáčení do New Yorku. (HappySmile)
  • Diego (Horatio Sanz) v jedné scéně řekne: "Věci se změní, cítím to", což je citace písně "Loser" od Becka. (HappySmile)

Reklama

Reklama