Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (447)

Lateef 

všechny recenze uživatele

A Bůh se šestého dne večer sjel jako motyka a ve stavu totálního opojení hodil Tomu Shadyacovi na stůl nehoráznou kupu zelených bankovek... Jinak si nedovedu vysvětlit, kde se vzal tak ohromný rozpočet a hlavně, co si jako tvůrci mysleli, že dělají?? Za tolik peněz nedávno přifrčel před kameru naleštěný tahač, během deseti vteřin se změnil v Optima Primea a diváci čistili své oblečení od koláčů slin. Chce se mi normálně brečet, když vidím, co před kameru přifrčelo tady. No přeci Božský Evan se svojí rodinou a se spoustou viditelně CGíčkových zvířátek! To je ale milé, že děti?? Škoda, že celá zdejší fauna je zhotovená v Power Pointu. A nikdo mi nevysvětlí, proč se to jmenuje Božský Evan. Cožpak tenhle člověk umí silným fouknutím nadzdvihnout procházející dámě šaty nebo nechat někomu šnorchlovat opici v prdeli?? Ne, Evan neumí nic takového, on jenom dostane úkol, poté co mu do života zasáhne božský Morgan Freeman a číslovky 6,1,4. A tak se vtipy filmu upínají na Evanovu manuální nešikovnost. Toto je film pro cílovou skupinu diváků ´do osmi let´. Dobře, tak všechno není úplně špatně, Carell se viditelně snaží působit nenuceně legračně a občas se mu to daří a možná to má malinkou myšlenku, jinak je to však hodně nemastné a hodně neslané. A na záběrech vody že prej experti pracovali rok?? Tak to museli z toho tak 350 dní pařit videohry... 175 miliónů dolarů(rozpočet, ale pořád tomu nemůžu uvěřit)/171 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Bože, pomoz mi změnit svět !!!" Předně podotýkám, že je to komedie pro celou rodinu. A myslím, že spokojenější bude dětská část publika. Já kvituji, že se zde nikdo zbytečně nepitvořil. PŘÍBĚH:*** když pochopíte, že se budou bavit i vaše děti, může vám to připadat pohodové. Nemusíte věřit všemu co se děje, ale nic vás snad ani neurazí./ HUMOR:*** není to ten typ komedie, kdy se budete držet za břicho. Dobrá nálada by vám však mohla zůstat. A že je tu mnoho klišé? Tvůrci neaspirují (doufám) na Oscara./ AKCE:** za předpokladu, že budeme schovívaví. A oceníme snahu v závěrečné pasáži./ NAPĚTÍ:0 vaše nehty by mohli zůstat celé, pokud se nebudete chtít v amoku prokousat ke konci. Takže: S.Carrell je mi sympatičtější když hraje dospělého dospělého a nezapomeňte přizvat ke sledování celou rodinu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

So Steveom Carellom mám problém. Pri dobrých komikoch mám rád ich osobitosť, jedinečnosť, ktorou si ma získajú, ale Steve mi stále príde len ako lacnejšia a novšia alternatíva za Jima Carreyho (odhliadnuc od toho, že toto je pokračovanie Jimovho snímku). Ale zvieratká to všetko zachraňujú, dokonca ani z Freemanom už nie je toľko srandy. Toto bol už takmer doinný snímok. Nečudo, že si na seba nedokázal zarobiť. 60%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak jen začít? Moc toho k vyzdvižení není a ani se nejedná o Xtra komedii a Steve Carell, ehmm. Ale přejděme k tomu, co tento snímek drží nad vodou...nebo na vodě, jak se to vezme:-) Archa! Ta nejen, že zachránila všechny zvířata a lidi, ale také právě tento film. Její stavba, proměna Evana a stěhování zoo, ano, to se mi líbilo a za to si to zaslouží vidět... 65% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád Morgana Freemana i gilmorku Lauren Graham, ti mi tam seděli perfektně, se Stevem Carellem jsem taky neměl problém, stejně jako s celým příběhem. Až na jeden malý háček - a tím je ta naprosto šíleně amatérská rádoby katastrofická povodeň, kterou tvořil asi nějaký zhulený jedinec, který měl na starosti speciální efekty. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Když Evan (Steve Carell) jede kolem kina, hrají v něm zrovna film s názvem The 40 Year-Old Virgin Mary. Snímek, kterým se Carell proslavil, se jmenoval The 40 Year Old Virgin (40 let panic, 2005). (xjane)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama