Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co napsat o tomto historickém filmu plném legend. Řím je zrazen a následovník imperátora a pár oddaných nachází útočiště ve Velké Británii, kde hledá poslední devátou legii. To je asi vše o příběhu. Samozřejmě nechybí nějaká ta bitva, láska, hrdinské kecy a všechny ty věci, které už známe. Ale že by mi to přišlo jako nějakej velkej průser, to říct nemůžu. I na to, kolik tam bylo blbostí a nejasností, se mi to líbilo a po celou dobu jsem se nenudil. Konec mě pak v tom dobrém smyslu vyvedl z míry. Bohužel co jsem tady opravdu postrádal, byly kvalitní herecké výkony. Jako jediný mě herecky zaujal jen Kevin McKidd v roli neúnavného barbara. Ale dobře se taky koukalo na krásnou bojovnici Aishwaryu Rai. Takže budu velkorysý a dám 3*. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Ano, už podle traileru bylo vidět, že Poslední legie bude mít problémy. Ovšem, že to bude až tak hrozné jsem nečekal. popravdě na legii není nic k vidění. Snaží se navázat na vlnu historicko-fantasy snímků, ale trefuje se úplně mimo. Scénář je napsán jako pro nějakou argentinskou telenovelu a nezachrání to ani Colin Firth nebo Ben Kingsley, popravdě vůbec nevím, jak se mohli k takhle hroznému filmu dostat. Příběh je dokonce tak stupidní, že vás místy i docela rozesměje:)____Špatná výprava, nezajímavé efekty a naprosto fádní a všední záběry dávají filmu ten správný look béčka roku._____Choreografie bojů mi dost často připomínala televizní xenu (nebo že by strážce vesmíru?:) a je hrozně vidět, jak se šetřilo kde se dalo, takže vás nečekají žádné velkolepé bitvy, ale pouze malé inscenační rvačky, které vám jako divákovi moc adrenalin nezvednou...____Vlastně ani nevím, o čem všem bych tu měl psát, protože kamkoliv se kouknu, nikde nenajdu něco, co bych mohl pochválit... Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se občas i zasmál a odcházel od filmu v dobré náladě, protože některé scény, jakkoliv měli být asi dramatické jsou naprosto k popukání. Nejvíc asi scéna kdy Ben Kingsley visí svázán na provazu a přitom prožívá chvilku osvícení a navádí mladého Sangstera (Romula Augusta), kam má jít, aby našel Artušův meč - určitě si na mě vzpomenete až to uvidíte:) ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedna tlupa hardnošů jde proti druhé tlupě hardnošů, máchají po sobě haldou recyklovatelných mečíků a putují přírodou s vysázenými keříky a čert ví proč zaplněnou rozvalinami z papundeklu. Vtipnost začíná s oficiálním plakátem lákajícím na neexistující, končit by mohla u Bena Kingsleyho v další z pamětihodných rolí. Ale nekončí. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

V historických filmech si určitě libuju, ale tento film toho opravdu důkazem není. Nezařadil bych ho do béčkových, ale je typickým příkladem céčkových filmů. Hned od začátku jsem tušil, že film se bude odvíjet nesprávným směrem, děj mě po pěti minutách hodil do boje, aniž by se člověk rozkoukal. Snímek ničím novým nenadchl a ničím neoslnil, tzv. uzívaný film, který se nedoporučuje pro víkendové diváky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A sakra! Čo to spravili s mojou obľúbenou knihou od Valeria Massima Manfrediho?! Predloha je výborný historický (autor je archeológ a odborník na staroveký Rím) a zároveň dobrodružný román (akcie je v ňom naozaj požehnane a svojimi vizuálnymi popismi vyložene prosí o sfilmovanie). Lenže všetky zmeny, ktoré scenáristi urobili, posúvajú príbeh do pozície fantasy báchorky á la Xena, takže fanúšikovia predlohy i znalci histórie môžu vyjsť z kina ruku v ruke a spoločne sa hodiť pod prvú električku. Na druhej strane, vyhodením polovice knižného deja (putovanie polkou Európy je tu zhrnuté do jediného záberu na hrdinov prechádzajúcich cez Vysoké Tatry... ehm, Alpy) film aspoň získal svižnejšie tempo a skôr vám utečie. Doug Lefler je celkom zručný v akčných scénach (veľmi mu pomáha bombastická hudba Patricka Doylea), ale atmosféru a hercov už nezvláda. Čo je celkom škoda, lebo Colin Firth je charizmatickejší než Clive Owen v Kráľovi Artušovi (čo je nepriznaná adaptácia toho istého románu), Ben Kingsley si úlohu Merlina celkom užíva, Kevin McKidd je ako záporák Wulfila zábavne komicko-hrozivý (ako každý správny béčkový zloduch) a na Aishwaryu Rai sa fakt dobre pozerá. Lenže čo narobíte, keď ostatní herci hrajú ako ponocní, dej je blábol, dialógy blbé a film celkovo lacný až hanba (tragické CGI, smiešne masky, príšerné kostýmy a rekvizity a fakt nemožný komparz)? Vidieť Spišský hrad ako súčasť Hadriánovho valu je možno zábavné, ale zároveň aj rušivé a určite sa kvôli tomu neoplatí kupovať lístok do kina. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama