Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Fajn, tenhle film začal v Béčkových vodách, ale ještě v pěkných béčkových vodách. A jak se kodrcal ve stopáži dál, tu se sklouzl přes Céčko k Déčku, neudržel se a padal dál, ejhle mu po chvíli zamávalo eFko, Háčko, po chvíli si nabodnul zadek o měkké Íčko, aby skončil na krásném Qvéčku. Poslední legie nabízí jen barevné obrázky, po nichž se hýbají dvounohá, dvouruká a jednohlavá stvoření (to nejsou herci). Složitost doby filmařům nic neříká. Těšil jsem se, že uvidím film z mého oblíbeného archeologického období - období stěhování národů. Beru, že filmaři o této době vědí úplný hovno, ale nesnesu, když míchají gladius s kulometem. A elitní východořímský válečník jako ženská.....ehm no tak si dělá rejža legraci ne? (smích) Vlastně ne, když natočil Xenu...hm (zadumaný výraz)... Bojové souboje se podobaly akčním sekvencím z levných počítačových her (režisér na ostří našich hrdinů posílá nekonečné množství velmi lehce usmrtitelných "Gótů", (smích) kteří padají jak zralé švestky jedna báseň). Především u naší nové Xeny je to přinejmenším velmi úsměvné, i když už ve 14 letech dosáhla úrovně 7 (neutuchající smích). Nepotěšil mě ani Caesarův "Excalibur", který vypadá jako odkoupený ve vietnamské tržnici (škodolibý výraz). Podobných prodávají rákosky na stáncích mrtě. Nakonec z toho vyšel prequel k jednomu stejně špatnému hollywoodskému filmu, asi víte jakému, ne? (pláč). A jen tak mimochodem, Odoaker byl náčelník Skirů, ne Gótů. Vím, že to nikomu nevadí, ale to bychom mohli rovnou říci, že Karel IV. vládl v Rusku. (rozčilení) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S Poslední legií jsem na tom stejně jako s Králem Artušem. Vím, že není dokonalá, ale je to taková zábava, že prostě musím dát nadprůměrné hodnocení. Film nesmíte srovnávat s prvoligovými záležitostmi typu Gladiátora, Království nebeského a jim podobnými. Je to čistokrevná popkornovka s dobrými herci (z Firtha jsem měl ze začátku trochu strach, ale zbytečně, Kingsley mě překvapil tím, jak byl sympatický), skvělou hudbou Patricka Doylea, scénářem, který sice není extra nápaditý, ale rychle odsýpá a tu a tam je i (úmyslně!) vtipný, a senzační finální pointou. Hodina a půl utekla tak rychle, až jsem se divil. Tři a tři čtvrtě. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedna tlupa hardnošů jde proti druhé tlupě hardnošů, máchají po sobě haldou recyklovatelných mečíků a putují přírodou s vysázenými keříky a čert ví proč zaplněnou rozvalinami z papundeklu. Vtipnost začíná s oficiálním plakátem lákajícím na neexistující, končit by mohla u Bena Kingsleyho v další z pamětihodných rolí. Ale nekončí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I ty, Leflere..? Gandalf Kingsley, protivný pubertální imperátor a jeho kadeřavá au-pair, které se vrátí krev do brněním přiškrcených partií, když spatří Miru (podotýkám, že ne Kalouska). Když spolu zdolávali hradby pevnosti na Capri a ona mu přitom stoupla na hlavu, všimli jste si Colinova výrazu? Jako by pochopil, že po tomhle na ní bude mít i nasráno.. Navzdory rozpočtu vypadá rejžův Poslední tunel neuvěřitelně lacině, odkrvené akční scény, při kterých pořád umírá pět stejných Gótů, jsou vysloveně trapné, knihy o historii dostávají teplotu 451° Fahrenheita a celé to připomíná seriálový pilot, který se sice producentům líbil, ale protože tam král Artuš nestřílel ze samopalu a římský císař byl běloch, k další realizaci nedošlo. Pomatené fantasy, u kterého máte nutkání rozběhnout se hlavou proti Hadriánovu valu.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Laciná podbízivá "advenčura". 1) Vezmi pár známých herců. Sepiš primitivní příběh. Okořeň trochou magie, přihoď moudrého rádce a pěknou kočku a celé servíruj na preudohistorickém podnose._____ 2) Nesporné kvality filmu ocenila i známá artová televize Nova a zařadila jej do sobotního prime timu._____ 3) Vydržel jsem to až do konce, ale fakt nevím, co by mě přimělo k opětovnému sledování. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)
  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama