Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Utahane, unavne, nuda. Navic silene otravne - ve chvilich, kdy na malickeho cisare otcovsky pohledne Firth nebo naopak matersky ta Indka. Jako by si rikali: "S detma nam to jde, tak kdy do toho prastime?"... Byla bych pekne nastvana, kdyby tomu Firthovi tolik neslusel mec a nebyt zaverecne pointy. Ja rada mysticismus :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se na mě podepsali mé zdravotní problémy, které mě poslední dobou trápí, protože na rozdíl od většiny zdejších uživatelů, mám na tento film trochu jiný názor. Určitě nepatřím k těm, kteří by často nepoužívali v komentářích kritiku, ale tentokrát si dovolím nesouhlasit. Poslední legie určitě nepatří mezi TOP ve svém žánru, scénář místy vaří z vody a člověk se u toho místy i nudí – ale dát tomu ODPAD, nebo 1* může jen ... Pardon, nechci vám brát vaše názory, ale tento kousek má určitě na víc. Nejde o nic světoborného, před čím by se měli ostatní klanět, nebo by měl film dostat několik Oscarů, ale solidní muzika, pěkné prostředí, nádherná Aishwarya Rai Bachchan a kostýmy mají rozhodně navíc, než jednu hvězdu!!! Jinak je ovšem pravdou, že pro historiky tento film asi moc velkou váhu nemá. ()

Reklama

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Debilní film s debilní pointou, aneb poslední hřebík do rakve s Legendou o Artušovi. Bláhově jsem si myslel, že toho hollywoodského upravování už bylo dost, viz. perly První rytíř a Král Artuš. No, spletl jsem se.... P.S. Proč ten "Ekskalibr" vypadá jako by si ho Merlin koupil na tržišti od Vietnamců? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vyloženě televizní fraška, která s přibývající stopáží vcelku solidně graduje. Na První ligu (v čele s Královstvím nebeským) nemá ani v nejmenším, přesto se ale ke konec dokáže dostat na úroveň Krále Artuše, což sice není nic moc, ale na to, jak mizernej to mělo rozjezd... A navíc to má fajn pointu.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výpravná avšak mdlá a bez chuti. Tak přesně takhle by se dala tahle podívaná charakterizovat. Film se snaží svézt na úspěších jiných historických snímků ale nemá vůbec co nabídnout. Hercům se jejich role nedají věřit a co se týká akčních scén nebo celkové výpravy tak zaostává snad za každým z novodobých historických velkofilmů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama