Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (209)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože je hraný začátek až překvapivě slabý (a Mia Farrow bohužel dokazuje, že už je jen velmi neškodnou babičkou obsazovanou pouze kvůli jménu), jakmile se přepne do animovaného módu, všechno najednou šlape. Eskapádám nechybí napětí, nezvyklému vztahu s princeznou zajímavost a všechen ten hrdinský a vladařský patos je tou nejsprávnější ingrediencí. Škoda jen, že jako celek jde vlastně o neškodnou cestu tam a zase zpátky, při zacílení na o chlup starší diváky by pokračování mohlo jít klidně výš. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tvorca môjho milovaného Piateho elementu klesol k tomuto humusu? Či už sa jedná o hrané, alebo animované pasáže, je to neskutočná mizéria. Toto sa nemôže páčiť ani nemenším deťom, nieto ešte aby bolo vtipné pre akéhokoľvek dospelého! Tie animované víly sú otrasnejšie spracované ako figúrky z reklám na džúsy a sladkosti. A malo to vôbec nejaký príbeh? Ak aj hej, tak som naň za jediný deň zabudol... Fuj! (15%) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný rodinný film. Luc Besson stvořil fantasy pro celou rodinu a myslím, že by v tom měl pokračovat, protože Arthur je jen kvalitní. Předem je zde výborně zkombinovaná hraná akce s animovanou pasáží a velm idobře, protože animace je výborná a FReddie Higmore opět potvrdil, že z něj něco bude... No a příběh je zajímavý, je tu vtip, akce i napětí. U tohohle se prostě musejí pobavit všichni. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další podívaná určená hlavně pro ty nejmenší. Luc Besson se nám po své béčkové producentské dráze opět vrátil k režii a přináší nám dětskou fantasy podívanou u které budou spokojeni hlavně ratolesti od 6 do 12 let. Je to typický příběh o klukovi, který se dostane do fanstického světa aby zde našel poklad, kterým by zachránil sebe a svou babičku od vystěhování z rodinného domu. Film nepřináší převratné triky a animace nemá v konkurenčním boji s americkou produkcí vůbec šanci a ani herci nebo spíše postavičky nejsou nic světoborného avšak jako celek tato pohádka překvapivě funguje a i rodiče by jí mohli bez větší újmy přežít. Ale Lucu mi chceme Leona 2 pro příště, děkujeme. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšeným oslavovatelem animovaných filmů - celá tahle vlna mě nechává vcelku chladným, občas jenom prudí, a máloco z ní v mém případě padlo na úrodnou půdu. Ale tohle je pěkná dětská fantasy. Vstupování do jiných světů mě vždycky bralo, podobná dobrodružství mám rád. Být tam trochu víc bojových scén, jenom trochu víc přitlačit na pilu - neváhám dát čtyři hvězdičky. Jsou tu jasně pootevřená vrátka pro druhé pokračování, a já si umím představit, že by mohlo být hodně dobré. Jenže, držme se při zemi. Jestli nějaká dvojka bude, pak bude nejspíš stát za starou belu. Ale kdyby měl náhodou tenhle Arthur úspěch, pokračování by dělal zase Besson, a trochu víc se odvázal... Ne, tak to v téhle branži obvykle nechodí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)
  • V ořechové skořápce se Arthur ptá Bety, zda obsahuje jeho nůž s 300 funkcemi lano, příčemž odpověď je záporná. Lano přitom z tohoto nože použije jeho sestra Selenie hned dvakrát. Poprvé na přitáhnutí tulipánu, podruhé na spuštění do zakázaného města. (Pepy)
  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama