Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Filmkabi.net (Gabriela Pravdová)

"Velkou ránu celému snímku bohužel opět zasadil pokus o vtipný český dabing… A tak zatímco v originále mají native speakers to štěstí slyšet Madonnu, Snoop Doga nebo Roberte De Nira, my se musíme spokojit (již klasicky) s Luckou Vondráčkovou a podobně. Smutným faktem i přes veškeré mé nářky zůstává,…"

Filmpub.cz (Milada Hrušková)

"Když se na konci filmu dostáváme z animovaného světa Minimojů zpátky do toho našeho, bylo mi to skoro až líto. A když jsme se závěrečnými titulky se všemi těmi postavičkami rozloučit, vyloženě jsem se začala těšit na další díl (který je v plánu), a to mi není deset let. Arthur a Minimojové mají…"

Filmweb.cz (Stanislav Šulc)

"Arthur a Minimojové svou stavbou nejvíce připomíná akční filmy. Ano, právě akční filmy, které Bessona tolik proslavily. Stejně jako pro Leona, Pátý element či většinu dalších Bessonových snímků (tedy nejklasičtější zástupce tzv. „ciné du look“) platí i pro Arthura, že je po vizuální stránce radost…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Scény na povrchu, t.j. vo svete ľudí zlyhávajú kvôli patetickosti a príliš veľkej miere pitvorenia dospelých predstaviteľov, či už ide o skúsenú Miu Farrow alebo menej známej dvojice v úlohe Arthurových rodičov. Ak má byť táto trojica dospelákov Bessonovým pokusom o humor, tak hahaha tu píšem, ale…" více

Lidovky.cz (Darina Křivánková)

"Animovaná rovina, která filmu dominuje, se sice nemůže rovnat například produkci Pixaru, nicméně je natolik odlišná od toho, co jsme zvyklí na plátně vídat, že je to vlastně příjemná změna. Příběh by mohl sloužit jako lekce eklektické scenáristiky: míhají se tu motivy ze Star Wars, Pána prstenů,…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Filmovým neštěstím je ta polovina, na níž tvůrci lákají především – animovaný svět Minimojů. Ušatí pidihrdinové, které mají na svědomí výtvarníci Céline a Patrice Garciovi, neslují žádnou z ctností, kterou bychom si od nich slibovali. Prvoplánové vtípky rozdovádí asi jen ty úplně nejmenší diváky.…"

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama