Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na pohľad jednoducho vyzerajúci príbeh sa vďaka tvorcom stal niečím perfektným. Už v prvej polovici filmu mi došlo, že Nolan, podobne ako vo filme Memento, si bude zakladať na totálnom rozbití divákovej predstavivosti a bude sa ho snažiť priviesť k úplnej dezilúzii, čomu nasvedčuje scenár a hlavne tri časové roviny. Tie splynú v samom závere úplne dokonale. Samotný záver však dokonalý až tak nebol. Aj keď ku koncu som asi trikrát myslel, že v danom momente už film skončí a on nás stále ťahal len za nos. O hercoch snáď písať nemusím. Ťažko však uspokojí len jedným vzhliadnutím. Ja by som ho kvôli pár zamotaným detailom rád videl znovu. 85%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, charismatický Hugh Jackman, trhlý identitu obětující dvojjediný Christian Bale, klidný Michael Caine, pro příběh ne zas tak důležitá Scarlett Johansson a další (Serkis jako obvykle neodolatelný). Ponurá atmosféra, fascinující kamera a střih scén. Přesto váhám dát více než tři hvězdičky, protože mi ten Teslův přístroj do začátku 20. století prostě nesedí. Jenže i tak film na 100% plní účel přitažlivosti pro diváka (nehledě na Piper Perabo, kterou jsem dosud vůbec neznal, mňam). Update: tak vida, původně dám málem tři, ale snad ještě nikdy mi neběžel nějaký film v hlavě tak dlouho. Neustále si promítám jednotlivé scény a prožívám příběh znovu. Přimělo mě to přečíst si předlohu (doporučuju, je to sice dost jiné, ale rovněž vynikající). Tímto zvyšuji hodnocení na maximum. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Absolutní slast pro každého naratologa (to jest ten, kdo hledá potěšení v samotném vyprávění) avšak mě nechal tento "dokonalý" film spíše chladným. Potěšení ze sledování tohoto komplikovaného vyprávění, které je doopravdy božské, v polovině již omrzí, takže zbytek filmu táhne ono soupeření dvou mágů, na které se opravdu dobře dívá. Vzhledem k tak promyšlenému příběhu zamrzí tolik doslovný závěr. Nolanovi přeji víc takových filmů, u Batmana zahazuje jenom svůj talent. Avšak dokonalý film nezaručí vždy dokonalý zážitek. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan snad neumí natočit špatný film. Po atmosféricky hutném Mementu a snad ještě hutnější Insomnii přišel s třetím "komorním" filmem a zde jen trochu ubral na hutnosti a přidal na napětí a originalitě. Nemusím snad psát, že vzhledem k obsazení je se na co dívat - co postava, to neuvěřitelný výkon jejího představitele/ky. Hugh Jackman u mě zatím nemá status Wolverinea (viděl jsem jen Origins), a tak jsem skutečně viděl jen Hugh Jackmana. Nutno podotknout, že herecky naprosto všechny převyšuje o dva žirafí krky a Christian Bale tak opět musí jen přihlížet, jak jej někdo jiný herecky naprosto zastínil. Pro mě se jedná o jeden z nejlepších počinů roku 2006 a jeden z nejoriginálnějších zážitků posledních let. Pane Nolane, ještě chvíli a budete moje jednička. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • David Julyan vedie diváka ku kúzlu "Skutočný Prenesený muž" tak, že vrství jednotlivé akordy sláčikov a pridáva tlmené dunenie, ktoré má odkázať na Teslovo laboratórium. (Biopler)
  • 40milionová adaptace vydělala studiu Disney o prvním promítacím víkendu 14,8 milionu amerických dolarů a obsadila první příčku amerického žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek z kin v USA se vyšplhal na 53 milionů dolarů. (imro)
  • Chung Ling Soo je reálná osoba, která zemřela, když se trik s chytáním kulky nevydařil. (imro)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama