Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sú zelené a dostali sa do kontaktu s rádioaktívnym odpadom, ale je s nimi sranda, ako s máloktorými živočíchmi. O kom je reč? No predsa o Ninja Korytnačkách. Máloktorý animák Vás sprevádzal detstvom, ako tento. Už prvé zábery z teaseru hovoria, že pôjde naozaj o veľký projekt, ktorý má pod palcom trikový mág Kevin Munroe. Film je vyrábaný CGI technológiou, ktorá zaručuje naozajstnú kvalitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený návrat želvích hrdinů na scénu. Já osobně bych uvítal lepší děj, ale jinak zpracování bylo dobré a o akci nebyla nouze. Na tento animák jsem se kouknul spíš z nostalgie a určitě toho nelituji. Je to prostě v pohodě film pro milovníky a fanoušky Leonarda, Rafaela, Michelangela a Donatela. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to bomba. Premakaná animácia (ak nerátam Cameronovho Avatara :-) tak to najlepšie, čo som videl), skvelý komiksový prepracovaný príbeh - teda hlavne postavy sú skvelo napísané, množstvo krásnej akcie.... Český dabing trochu zvláštny - hlavne keď Majster Splinter (!) má rovnaký hlas ako vlk z CARCOOLKY :-) Bolo tam všetko, čo som tam chcel mať (aj keď ako dieťa som mal najradšej Donatella a Michelangela, ktorí idú tentokrát trochu stranou). Ninja Korytnačky v dospelom štýle noir ma dostali... Navyše skladateľ Klaus Bdelt po EQUILIBRIU či STROJI ČASU opäť predviedol, že mieri na špicu... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrá zpráva (pro někoho) je, že želváci jsou zpět. Ta špatná pak, že se zůstali tak na půli cesty k vrcholu. Příběh neexistuje, neutáhl by ani stopáž běžné epizody původního seriálu, natož pak celovečerní snímek. Celé to působí jako prolog k televiznímu seriálu spíše než jako regulérní samostatný film. Škoda je, že ústřední prim hrají Rafaelo s Leonardem a Donatello s Michalengelem jsou výrazně upozaděni. Na jednu stranu jde o pokus o restart želv, ale zároveň je to cílené na "znalce". Střídá to vážné chvilky s dětinskými. Přes všechny zápory to i díky krátké stopáži rychle uteče a rozhodně zabaví. Snad se tvůrci pro případný druhý díl poučí, pak by mohlo jít o solidní akční poprcorn a nikoli o intro k počítačové hře. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Návrat želv ninja není nijak úchvatný ani dech beroucí, ale rozhodně příjemný. Tyhle zelené potvory s krunýři neodmyslitelně patří k mému dětství a ještě bych jistě našel na VHSce jejich kreslené nebo hrané příběhy. Pro dnešní generaci je to pravděpodobně krok úplně jiným směrem než jsou všechny možné dnešní ikony pro mládež. Želvičkám prospěl přechod do krásné animace, která mě velmi potěšila hlavně v dešti, který vypadá skutečně. Příběh se snaží být velmi poučitelný, i když to z počátku nevypadá. Při pár scénách hlavně na začátku jsem si vzpomněl na Pána prstenů, ale ničemu to nepřekáželo. Animace dovoluje tvůrcům opravdu hodně a jen škoda, že jí více nevyužili při soubojích, které hlavně na konci jsou trochu těžkopádné. Celkově i příběh je maličko odfláknutý (ale s pár hezkými detaily, co potěší) a jeho záchranou je délka. Krásných 87 minut stačí, aby se člověk příjemně pobavil, zavzpomínal a odešel s dobrým pocitem. Tvůrci udělali slušný krok v charakterech želv, hlavně u Leonarda a Raphaela a doufám, že třeba v příštích dílech se to bude jen a jen prohlubovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja mě v mládí dost zasáhly, ale jenom na určitou dobu, pak jsem na ně tak trošku zanevřel, a později zase trošičku rozpomněl no a pak se mé želvoninžovské mládí uzavřelo uplně a já občas v zájmu debaty zavzpomínal jak se vlastně ty čtyři želvy z kanálu jmenovali. A ejhle, Američani si natočili další kus do paškálu a kdybych to měl zhodnotit, tak bych dneska řekl, že průměr je to rozhodně zasloužený a na zdejším hodnocení evidentní. Jediné co mi na celém filimu vadilo, a to docela dost, je zásadní a nevyzpitatelná animace, bez které se tento film neobejde, ale těžko jsem si na ní musel zvykat. Je jiná, snaží se být zajímavá, je správná ninžovská, ale stále je to jenom animace, která rozhodně nepatří mezi nejlepší, ale zase také ne mezi nejhorší. Myslím si, že být malý kluk, tak se bavím, dneska už přecijenom na takovéto filmy jen tak nenarazím tak často. Nostalgie mi ale nedá neříct, že originální želvy ninžové, a možná ještě ty hrané jsou pro mě jako pro kluka něco, na co se prostě nezapomíná. Tohle je kus filmového umění, které dle mého uvážení vůbec vzniknout nemuselo a přišlo mi to všecko tak trošku na nic, jako plno takovýchto filmů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Japonský herec Mako byl oficiálně oznámen jako dabér Třísky den předtím, než náhle zemřel. V tu dobu byl dabing již kompletně dokončen. Film byl následně věnován Makově památce. (Raztubyl)
  • Zatímco Leonardo, Raphael a Donatello mají hnědé oči, Michelangelo má oči modré. Je to proto, že si režisér přál, aby Michelangelo vypadal mladší a nevinnější než ostatní. (Džejkop)
  • Vo filme sa objaví 13 príšer, ich pôvod je možné vystopovať v rôznych mýtoch. Hneď prvé monštrum, ktoré sa vo filme objaví, má svoj predobraz v Yettim, ďalší v Kyklopovi a iný napríklad v diablovi z Jersey. (riso677)

Související novinky

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Reklama

Reklama