Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sú zelené a dostali sa do kontaktu s rádioaktívnym odpadom, ale je s nimi sranda, ako s máloktorými živočíchmi. O kom je reč? No predsa o Ninja Korytnačkách. Máloktorý animák Vás sprevádzal detstvom, ako tento. Už prvé zábery z teaseru hovoria, že pôjde naozaj o veľký projekt, ktorý má pod palcom trikový mág Kevin Munroe. Film je vyrábaný CGI technológiou, ktorá zaručuje naozajstnú kvalitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (369)

Psema 

všechny recenze uživatele

60 % - Želví renesance v odpovídajícím vizuálním pojetí slaví úspěch. Skvělé souboje a vtipy jsou přesně ve stylu starých časů s pořádným temnem za pasem. Jen škoda příběhové klišovitosti, do níž želváci upadají každých 15 minut, a skutečně nevydařeného začátku ve stylu: musíme nějak osvětlit, proč tam není Trhač, aby nám ten dav fanoušků neutrhl hlavu. A ten cliffhanger na závěr? No fujky, ale stejně... We are back, dudes. ;) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné zas po těch letech vidět zelenou partičku, ale nebylo to ono... Chyběl mi tam trhač, chyběla mi tam více aprilovská April. Michalangelo a jeho pizza, .... Na druhou stránku mi tam vadil Raphael jako svalnatý Noční jezdec, pak skákající April se svým přítelem, nějací divní mutanti... prostě to nemělo správnou želví šťávu, a není to tím, že jsem o pár let zestárl. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pořád to tam je. Želvy hláškují, perou se, Tříska má šmrnc, že by Yoda mohl závidět a audiovizuál je vzhledem k rozpočtu neuvěřitelný. Solidní návrat, u kterého marně vyhlížím dvojku. P.S. Co se týče distributora, propálená šance roku. Možná jsem naivní idealista, ale kdybych se měl postarat o dabing, sehnal bych si legendární sestavu z kresleného seriálu. Kdo tam tom vyrostl, tomu bude z DVD dabingu na zvracení... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak opravdu nevím, jak tenhle film ohodnotit. Z počátku jsem si říkal, že se mi to bude líbit ,i když to bude blbost, ale teď jsem přece jen na rozpacích. Želváci byli totiž průvodci celým mým dětstvím a dodnes mají v mém srdci své místo. Ještě dnes si s radostí pustím nějaký ten díl tak skvělého seriálu. Film začíná epickou bitvou alá Pán prstenů, ale pak se rozjezd trochu zpomalí. Filmu rozhodně pomohlo, že se režisér nesnaží o restart série (viz. Bond a Batman), ale naopak se želvy přibližují ke zmíněným filmům tím, že jsou mnohem temnější. Přece jen úvod je trochu prapodivný. Leonardo je v džungli na speciálním výcviku a jeden z nejlepších záporáků ever je vyškrtnut pouhou větičkou, že byl poražen. Animace je skvělá, to samé se dá říci o dynamické hudbě. Jediné co mě trochu zklamalo byl příběh. Želvy jsou sice čtyry, ale vše podstatné se odehrává jen mezi dvěma želvákama. Leonardo a Raphaelo si od začátku vyříkávají své problémy a všichni ostatní jsou odsunuti do pozadí. Jediný ,kdo se z ostatních dokáže trochu prosadit je Mike, který se ovšem dostává do popředí jen kvůli vtipům, které tropí. 1hodina a nějakých 22 minut je prostě málo na vykreslení nepřátelství mezi bratry a na velkolepé bitvy. Závěrečná bitva by měla být bombónek na závěr, ale je překonaná předešlou bitkou a celá tak nějak vyšumí do ztracena. Nakonec ze slavného návratu zklamán nejsem, ale přece jen to mohlo dopadnout lépe. Moje naděje se upírá na druhý díl, který doufám bude a nabídne víc akce. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stylově perfektní oživení legendy a ve své kategorii (tedy celovečerní počítačové animáky pro mládež) bezkonkurenční počin. Skvělá komiksová podívaná s tunovým nánosem předpubertální coolness. Želváci se nikdy nevyznačovali subtilností či komplexností. I v subkulturní (úplné začátky komiksu) či rádoby dospělácké (Bodycount) fázi své existence to vždy byl potencionální mainstream, který fungoval právě proto, že má silný koncept a tomu odpovídající široce přístupnou realizaci. Film TMNT zachovává věkovou skupinu předchozích filmových a seriálových zpracování, ale v souladu s nároky odlišné generace vytváří dynamické dílo nesené v prvé řadě efektními "wow" sekvencemi a neustálým přívalem atrakcí - příznačně pro dobu definovanou civilizační chorobou poruchy pozornosti převládají velké záběry, překypující pohybem postav, objektů i kamery, aby i zrak musel po obraze těkat. Animace sice není na úrovni hlavních hráčů na poli počítačových animáků, ale právě, že o to ani neusiluje. Naopak se drží komiksového stylu a nesnaží se do umnělého a tedy svobodného média tahat prvky fotorealismu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý celovečerný animovaný film o ninja korytnačkách. (riso677)
  • Zatímco Leonardo, Raphael a Donatello mají hnědé oči, Michelangelo má oči modré. Je to proto, že si režisér přál, aby Michelangelo vypadal mladší a nevinnější než ostatní. (Džejkop)
  • Vo filme sa objaví 13 príšer, ich pôvod je možné vystopovať v rôznych mýtoch. Hneď prvé monštrum, ktoré sa vo filme objaví, má svoj predobraz v Yettim, ďalší v Kyklopovi a iný napríklad v diablovi z Jersey. (riso677)

Související novinky

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Reklama

Reklama