Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

willow666 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Děj měl rozhodně spád i napětí a na filmu se pozitivně projevilo, že není americký, protože Američani by nechali umřít maximálně 2 lidi a ještě by se v ostatních ozvala stará láska, tváří v tvář smrti by pochopili, jak nesmyslný vedou život a na palubě by ho začali měnit... Ne, opravdu nemám příliš výtek, občas sice moc patosu a přehnaně citu, ale u filmu podle skutečných událostí mi to zase tak moc nevadí. Protože vážně si dovedete představit, že pokud se někomu taková věc stane, lze to překonat beze strachu, hysterie a slz? Neřekla bych. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Vezměte jachtu, vyjeďte na volné moře, naházejte neschopné herce do vody a nechejte je 95 minut přehrávat, hýkat pitomé existenciální fráze, hystericky naříkat, umírat těmi nejdebilnějšími způsoby a celé to zakončete čímsi lynchovsky nepochopitelným. Výsledkem nemůže být (a není) nic jiného než grandiózní hovadina uvěřitelná asi jako projevy Mirka Topolánka a sexy jako zadnice Jirky Paroubka. Hans Horn bohužel nemá na to dosáhnout Bollových kvalit, protože respektuje určitou nepřekročitelnou normu blbosti a Odsouzeni zemřít není formálně až tak ukrutnou slátaninou jako Uweho projekty. To není pochvala, vážení přátelé, to je míněno jako kritika. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +námět, atmosféra -pokaženej konec/// Zřejmě volné pokračování filmu Open Water se kterým zatím nemohu srovnávat. Zápletka očividně zůstala a přestože se mi zdá celkem naivní (opravdu se to stalo?), nechal jsem se zlákat. Nudit jsem se nestačil, jen mi přišlo chování oněch lidí docela divné a nelogické (po přečtení Dadelova příspěvku mu dávám za pravdu). Nakonec jsem čekal co se ještě stane a jak se z toho dostanou. Oprávněně jsem se bál. Ten konec to pokazí a navíc je utnut celkem rychle, takže si člověk musí ledacos domyslet. Mám spoustu otázek!/// Celkem 55%/// ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale koukat přes hodinu a půl na to, jak grupa víceméně nesympatických ksichtů šlape vodu, ječí a chová se jak dodo ptáci (a to podprůměrně inteligentní vzorky blbounů nejapných), to není zrovna ideální způsob jak trávit vzácný čas na tomto světě. Mám však omluvu: hledala jsem film jako kulisu při usínání, což tenhle kousek splnil. Chvíli jsem se podivovala, proč jedna hysterka chce druhou utopit kvůli plovací vestě, když se může jít k zádi chytit madla, všeobecně jsem nechápala, proč nezvolili cestu vzájemné spolupráce a podnikají pokusy jako jednotlivci, postupně jsem však rezignovala a vydala se na zajímavější výlet do říše snů. Skončilo to happyendem - chcípli všichni? 33% ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se spoustou komentářů zde, typu "Jak to, že nikoho nenapadlo to či ono; že ten se zachoval tak či onak, a že to prostě byla ukázková banda vylízanců, etc.", proto to zde již nebudu více rozvádět. Co mne ale už vůbec hlava nebere, je absolutně zcestný moment, kdy matka toho miminka se konečně po té dlouhé době dostane na palubu, a místo toho, aby ho ihned obstarala, se opět okamžitě vrhá zpět do vody!!! Sama jsem matka, a v tu chvíli by šlo vše ostatní stranou, hned bych své děťátko šla obstarat! Vždyť to už muselo mít velký hlad, žízeň, plnou plínku, být zmatené - tak dlouho samotné, neobstarané, vysílené pláčem... To je přímo do nebe volající, co musí napadnout i bezdětné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)

Reklama

Reklama