Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Věrné a nikterak přehnané, milé a osobní. Film ženy nikterak nesoudí, pouze popisuje, zcela objektivně a citlivě, kterak složitý a těžký je život prostitutek, rovněž tak jejich mysl a sny. Velmi příjemný a lidský film, přesto mě nikterak nezasáhl, pustit si to znovu není na škodu, avšak pamatovat si to nadlouho nebudu. ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Princezny Caye a Zulema, nie sú žiadne romantické postavy v bielych šatočkách, čakajúce spôsobne doma na príchod toho na bielom koni. Realitou ich denného života je predávanie vlastného tela každému, kto zaplatí za ich služby. Tento film ponúka nazretie do krutého a ničím neprikrášleného sveta žien na ulici, ale nestvárňuje ich ako nepochopiteľné a vzdialené ukážky ľudského zlyhania. Vidíme dve ženy, ktoré život obral o ilúzie, ktoré sa snažia zostať nad hladinou a uchovať si ešte aspoň minimálnu schopnosť mať sny a nádeje, ktoré im pomôžu zostať ľudskými bytosťami. Maximálne autentický stvárnený príbeh, vynikajúce a dôveryhodné výkony hlavných predstaviteliek (najmä Micaely Nevárez) robí z tohto filmu nečakane skvelý zážitok. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Psychologický útok na city, jen co je pravda. Španělská produkce je mi neznámá, ale Princezny jsou kvalitním dílem téměř ve všech směrech. Děj má hloubku a je výrazně podpořen hereckým koncertem Candely Peñi. Prostituce jako téma může možná vyvolat kontroverzní názory, ale myslím, že právě díky tomu jsou Princezny filmem, který v divákovi něco zanechá. 80% ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Fernando León de Aranoa a jeho Princesas. Na dlouhou dobu mě dostal tenhle intenzivní příběh o dvou ženách, jež si vydělávají prostitucí. Dvě princezny, španělka Caye a její nová hispánská přítelkyně Zulejma zprvu odtažité až kritická situace je spojí v přítelkyně. Princezny musí mít své sny a přání , aby přežily ! Když se jim ubližuje, jejich svět pláče. Dojemný příběh, kde nejlépe hrála Candela Pena, mě dojmul přes tolik příkoří ještě tolik víry v budoucnost. Po právu mnohokrát oceněný snímek. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Princezny? Kurvy za Madridu to jsou! Ne, ruku na srdce. Je to dobrý film. Celkem silný příběh, který se ubírá pomalu ve své hluboké depresi a párkrát z ničeho nic vystřelí do zajímavě příjemného pocitu, že to třeba bude všechno dobré. Tohle je věc, kterou by asi amíci zfilmovat nedokázali, respektive dokázali, ale nezvládli by tomu vštípit tu španělskou nestoudnost. Herecky je to super a navíc má film parádní soundtrack. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama