Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

igi B. 

všechny recenze uživatele

"...Zatneš zuby a jdeš dál... Dnem i nocí..." Líp než refrénem ústřední písně filmu se to snad ani nedalo říct. Jó děvky, ty tvrdý chleba maj... . . . Hořký, civilně pojatý film bez zásadního příběhu a nějakých scénáristických obezliček, ale možná o to silnější sonda do života pár kněžek lásky, ne moc bystrých šlapek na telefon kdesi z periferie Madridu, přesto však citlivých žen a živoucích lidských bytostí... A jak to vlastně dopadlo? Režisér naštěstí nesklouzává do nějakého smířlivého rozhřešení či dramatického finále, vše plyne dál - a snad to všechno matka Caye nikdy nepochopí, ale přijmout může, nemusí, může... Tak mami, zdvihni ten telefon... . . . Čtyři a půl hvězdičky tedy za film, nakonec pak z nutnosti za zbytečnou délku i za poněkud nevěrohodnou rozjuchanou scénu s Mercedesem zaokrouhleno poctivě dolů. - - - P.S. Pro fandíky ejhle: http://www.youtube.com/watch?v=t-5V69VvNsY - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2011 na >princeznovském prostoru< , hodnocení 496., komentář zde lehce posmutnělý jako jednapadesátý - 6.9.2011) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Princezny nebo Prostitutky, obě dvě mají své území, teritorium nebo království a obě dvě čekají na své prince, až je vysvobodí z (finančních) útrap. Zajímavý příběh, který má usprostřed pouze vatu. Je to rozvleklé a zdlouhavé, působí to unyle a matně. Herecky dobré, scénář dobrý, režie normálně stíhá, no ještě aby ne. Jediným ultra kladem je ožehavé téma, do kterého se režisér pustil, jinak film ničím nevyčnívá, klasické tři hvězdičky. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy kde jsou hlavní hrdinky děvky mám rád, ale přiznejme se si, že ty příběhy mají většinou tři stejné chutě. Buď za ťapinou přijde princ a je z toho velká romaňtika, nebo za ní přijde hovno a je z toho drsný syrový příběh a nebo se to postaví na starym dobrym sexu. Tady to funguje přece jen trošku jinak a ty dvě holky mně byly sympatický, dlouho jsem přemýšlel co za tím vězí, ty postavy nebyly zase až tak skvěle napsaný, abych si je zamiloval, ale ono je to prostý, bylo to sílící přátelství mezi nimi, které z nich dělalo krásný bytosti a z celého filmu působivě citový zážitek. ()

Bast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dvou princeznách, které se (ačkoliv každá z jiných důvodů) živí nejstarším řemeslem a prodávají svoje tělo prvnímu, který přijde... Je to smutný příběh a princezny s krutým osudem jakoby nikdy neměly dosáhnout na svůj kousek štěstí... Možná si řeknete, že je to spíš příběh "ze života kurvy" (jak píše uživatel sta), ale popravdě - proč jsou špatné ony, když nebýt všech těch mužů, kteří platí za jejich těla, by tohle řemeslo vůbec neexistovalo...? Nikdy jsem nechápala, proč holky jsou "kurvy", když udělají sebemenší chybu a kluci ať už udělají cokoliv, ať podvedou svou ženu kolikrát chtějí, ať se vyspí se stovkou prostitutek, tak jsou stejně "borci a frajeři"... Smutný tenhle dvojitý metr, tenhle "double standard"... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Princezny? Kurvy za Madridu to jsou! Ne, ruku na srdce. Je to dobrý film. Celkem silný příběh, který se ubírá pomalu ve své hluboké depresi a párkrát z ničeho nic vystřelí do zajímavě příjemného pocitu, že to třeba bude všechno dobré. Tohle je věc, kterou by asi amíci zfilmovat nedokázali, respektive dokázali, ale nezvládli by tomu vštípit tu španělskou nestoudnost. Herecky je to super a navíc má film parádní soundtrack. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno