Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je vám 17, otec je ušlápnutý farář a matka se extrémně vyžívá v pobožných nesmyslech a pomoci druhým (každý by byl rád, kdyby mu domů přivedla důchodnce, kterého vykopla žena). nejhorší ovšem je, že synu Benovi organizuje život a neskutečně jej omezuje. Je vám ho líto kvůli útlaku, ale i kvůli jemu samém, protože se nedokáže vzepřít. Zlom nastane v okamžiku, kdy si Ben najde práci u staré prostořeké herečky, díky níž se dopracuje až ke vzdoru. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Nakonec i po druhé zhlédnutí nechávám tři hvězdy, ale všechny jsou jen a pouze pro Julii. Scénář hrozný, výkon Grinta na stejné úrovni (stále přemýšlím, jestli ho nadopovali, nebo je prostě jen mizerný)... Všechny postavy krom Evie jsou karikatury a obehraná písnička "náboženští fanatici sucks" už mě taky nebaví. Vystříhám si z toho průseru jen scény s Julií a bude to. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný malý britský film s Rupertem Grintem, který sice se škatulkou Rona Weasleyho delší dobu nic neudělá, ale snaží se, a Julií Waltersovou v roli postarší energické herečky o dospívání, přátelství a nebezpečném náboženském fanatismu. Film si na nic nehraje a zazní v něm i Salsa Celtica, takže potěší. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Stáhla jsem to kvůli Rupertovi, že se mrknu, jestli je schopen zahrát i něco jiného než to, v čem ho všichni známe. Nic jsem neočekávala a nakonec jsem byla mile překvapena. Nejenže mě Rupert nezklamal, navíc se z Driving Lessons vyklubal velice příjemný film, který jsem se zájmem sledovala. Film pěkně odsejpá, dokáže rozesmát i rozesmutnět a taky se u něj dá krásně uvědomit, že vaše rodina je úplně normální;p Pěkných 75% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době viděnej klasickej britskej film, ne žádná amerika. A navíc viděnej první film s Rupertem mimo HP. Samozřejmě zezačátku nezvyk ho takhle vidět. Ale nakonec mu ta role celkem sedla a spolu se starší dámou uhráli skvělý duo, které bylo minimálně koukatelné, těch několik scén mimo bylo jenom klasický křoví, který tam bejt musí. Pár srand tam taky bylo, takže taková střední spokojenost. Určitě se vrhnu na další filmy s Rupertem... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Režisér a scenárista filmu Jeremy Brock vychádzal pri písaní príbehu z vlastných mladíckych zážitkov s madam Peggy Ashcroftovou. (tomashrabek)
  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)
  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)

Reklama

Reklama